Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Δήλωση για το θέμα των συνακροάσεων

Στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» φιλοξενήθηκε δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το θέμα των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ. Παραθέτουμε τη δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα:

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για το νέο κρούσμα συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εδώ και πάνω από 4 μήνες δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές για τα επανειλημμένα κρούσματα συνακροάσεων που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ από την 1η Δεκέμβρη 2016, προκαλούν, εύλογα, πολλά ερωτήματα αλλά και αντιδράσεις. Το νέο κρούσμα παρατηρήθηκε στις 5 Απρίλη, οπότε το ΚΚΕ κατήγγειλε τις νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ενωσης Κεντρώων.

Εχουν περάσει 4 και πλέον μήνες αφότου έγινε η πρώτη καταγγελία του Κόμματός μας για τις τηλεφωνικές συνακροάσεις και οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στο σκοτάδι. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες είχαμε και νέο κρούσμα.

Φαίνεται ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης - καταστολής αντί να υποχωρούν, αντίθετα ενισχύονται και αποθρασύνονται. Σ' αυτό τους "βοηθά" η απαράδεκτη καθυστέρηση - αδράνεια της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών να προχωρήσουν σε βάθος την έρευνα και να αποκαλύψουν αυτούς τους μηχανισμούς, που οργανώνουν αυτές τις καταστάσεις.

Μετά και το νέο κρούσμα, δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο δικαιολογίας για την κυβέρνηση. Τα στοιχεία που υπάρχουν και περιγράφονται στην έκθεση της ΑΔΑΕ είναι σοβαρά και αποκαλυπτικά. Οπως έχει επισημανθεί, υπάρχει "κέντρο" που παρεμβαίνει, αφού απαιτείται υψηλού επιπέδου και εξειδικευμένη γνώση σε θεωρητικό και τεχνολογικό επίπεδο για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, ώστε τώρα να αποκαλυφθούν και να δημοσιοποιηθούν αυτοί που κρύβονται πίσω από τις κλήσεις που γίνονται μέσω τηλεφωνικού δικτύου και διαδικτύου, γιατί έτσι θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν αυτές τις υποθέσεις. Η διασφάλιση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι σοβαρό ζήτημα, μεγάλης σημασίας, και δικαιολογημένα ανησυχεί όλους τους εργαζόμενους και δεν ενδείκνυται για αστειάκια και πλακίτσα από διάφορους πρόθυμους λαγούς, εντός και εκτός της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ