Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Κριτική από τη σκοπιά του κεφαλαίου και διεργασίες

Σχολιάζοντας από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, γιατί «η κυβέρνησή του αρνείται δογματικά τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Β. Κικίλιας, συνεχίζοντας την τέτοια κριτική, από τη σκοπιά της καλύτερης εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα πέραν του κοινοβουλευτικού της βίου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης».

Στο μεταξύ, πάνω στο έδαφος της συμφωνίας στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, και με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο εκλογών αρκετά νωρίτερα από την εφαρμογή των νέων μέτρων να βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών της στην Κρήτη ζήτησε πάλι «αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών» και «ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις». Ταυτόχρονα, μιλώντας για το δρομολογούμενο συνέδριό τους, είπε ότι θα αποφασίσουν, εκεί, την οργανωτική λειτουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με συγκρότησή της «ως ενιαίου πολυκομματικού φορέα, με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις που την αποτελούν», άρα χωρίς διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Εκανε επίσης σαφές ότι εκλογή ηγεσίας «από τη βάση» θα γίνει μόνο όταν συγκροτηθεί τούτος ο περιλάλητος ενιαίος φορέας.

Αντιδρώντας σε μια τέτοια προοπτική, η Ωρα Αποφάσεων, που συνέστησαν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης και Γ. Ραγκούσης, αναμένεται στις 29 Απρίλη να συγκαλέσει την «εθνική επιτροπή» της ώστε να ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» του μορφώματος προς συγκρότηση τοπικών κομματικών επιτροπών ανά τη χώρα, το πλαίσιο διαλόγου για την οριστικοποίηση των προγραμματικών τους θέσεων, και την προαναγγελία ιδρυτικού συνεδρίου το Σεπτέμβρη, από το οποίο αναμένεται να αναδυθεί και επισήμως ως νέο κόμμα.

Οι 3 φέρεται, εξάλλου, να δίνουν διορία ως τις 29 Απρίλη στον Στ. Θεοδωράκη και το Ποτάμι να συμπορευτούν μαζί τους, συνδιαμορφώνοντας έναν νέο φορέα. Ο Στ. Θεοδωράκης πάντως αρνείται, έστω προσώρας, να διαλύσει το Ποτάμι, και αντιπροτείνει να βρουν μια άλλη φόρμουλα συνεργασίας, που να καλύπτει και άλλους «εκσυγχρονιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ