Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με το «διαίρει και βασίλευε» η ΕΕ παρεμβαίνει στην ΠΓΔΜ για τα συμφέροντα των μονοπωλίων

Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Μια ακόμα έκθεση για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (το επίσημο όνομά της, το οποίο πολλοί παραβλέπουν, ενισχύοντας αλυτρωτισμούς μέσω μιας επικίνδυνης, αδιέξοδης ονοματολογίας), προωθεί την ενσωμάτωση και αυτής της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, και συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων. Για να ελεγχθούν οι δρόμοι μεταφορών, Ενέργειας και άλλων προς την Κεντρική Ευρώπη, σε ανταγωνισμό με τη καπιταλιστική Ρωσία.

Οι λαοί της περιοχής, μετά τον ΝΑΤΟικό - ευρωενωσιακό πόλεμο διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, εμπλέκονται πάλι από τις κυβερνήσεις τους και την πολιτική "διαίρει και βασίλευε" της ΕΕ, σε ανταγωνισμούς και κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης.

Η ένταξη στην ΕΕ για τους εργαζόμενους και τους λαούς σ' όλες τις χώρες σήμανε ανεργία, φτώχεια, αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με στόχο τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Απαραίτητο συμπλήρωμα ο χυδαίος αντικομμουνισμός που αποπνέει και αυτή η έκθεση.

Το ΚΚΕ αντιτίθεται στην ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τους ίδιους λόγους όπως για την Ελλάδα.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη, αποτινάσσοντας τα δεσμά ΝΑΤΟ, ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, να ζήσουν ειρηνικά, για τη δική τους ευημερία και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ