Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην τελική ευθεία οι νέες περικοπές στις συντάξεις

Καθώς προχωρούν τα αντιλαϊκά παζάρια, στην τελική ευθεία μπαίνουν και οι νέες περικοπές στις συντάξεις που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση με το κουαρτέτο, ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Χαρακτηριστικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωνε χτες πως η «διαφωνία» δεν αφορά στη νέα μόνιμη περικοπή, αλλά περιορίζεται στο αν αυτή θα γίνει εφάπαξ το 2019 ή θα γίνει σε δύο δόσεις, όπως ζητά η κυβέρνηση. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά και οι επικουρικές συντάξεις, με το πρόσχημα ότι έτσι θα κοπούν σε μικρότερο ποσοστό οι κύριες. Τη στιγμή, δηλαδή, που το νέο τσεκούρι στις συντάξεις και το ύψος του είναι δεδομένα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το ίδιο προκλητικό παιχνίδι, όπως και πέρσι, για το αν οι συνταξιούχοι θα χάσουν τις συντάξεις τους... από τη δεξιά ή την αριστερή τσέπη!

Στο τραπέζι του αντιλαϊκού παζαριού - ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα που θα επιλεγεί για την προώθησή τους - βρίσκονται σταθερά και τα Εργασιακά, με βασικό περιεχόμενο των νέων αντεργατικών μέτρων τις αξιώσεις του κεφαλαίου για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, παραπέρα επιδείνωση των όρων για την προκήρυξη απεργιών, αλλά και ενίσχυση της δυνατότητας των εργοδοτών να προχωρούν στην ανταπεργία.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, τέλος, διέψευσε τις πληροφορίες ότι το ΔΝΤ θέτει ζήτημα εφαρμογής των νέων αντιλαϊκών μέτρων από το 2018, ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Νομίζω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) κλείνουμε...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ