Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πανεξόρμηση την Κυριακή με τον «Ριζοσπάστη»
  • Διπλάσια η διακίνηση της εφημερίδας μας την προηγούμενη Παρασκευή, μέρα που δημοσιεύτηκε η Εισήγηση του Συνεδρίου
  • Στόχος μας να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους η Πολιτική Απόφαση του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ

Από την οργάνωση της πανεξόρμησης με τις θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο
Από την οργάνωση της πανεξόρμησης με τις θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο
Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, με την εκλογή της νέας ΚΕ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ. Νωρίτερα την ίδια μέρα, το σώμα του Συνεδρίου ενέκρινε την Πολιτική Απόφαση, το κείμενο δηλαδή που θα αποτελέσει τον οδηγό για τη δράση μας τα επόμενα χρόνια, αφού καθορίζει τα καθήκοντα που απορρέουν από το σύνθημα του Συνεδρίου: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό».

Ιδιαίτερα απασχόλησε το Συνέδριο και θα περιλαμβάνεται και στην Πολιτική Απόφαση η εργατική - λαϊκή πάλη που πρέπει να αναπτυχθεί ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδα σε αυτόν. Η στάση του Κόμματος και της εργατικής τάξης απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο αποκτά κρίσιμη σημασία σε μια περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου, καπιταλιστικά κράτη και συμμαχίες τους, που περιλαμβάνουν ανακατατάξεις, περιφερειακές συγκρούσεις κ.λπ. Επομένως, το θέμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τον εργατόκοσμο στους τόπους δουλειάς, αλλά και της αντιπαράθεσης με τις άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που είτε επιδιώκουν τον εφησυχασμό του λαού, είτε συμφωνούν με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα παζάρια στην περιοχή μας.

Κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης παντού


Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, λοιπόν, σε άλλη μια μεγάλη εξόρμηση, θα δώσουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της ζωντανής συζήτησης σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Να γίνει αυτή η πανεξόρμηση κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης, πάλης ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση με το κουαρτέτο.

Προετοιμάζοντας την πανεξόρμηση, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ παίρνουν όλα τα μέτρα. Καθορίζουν φιλόδοξα πλάνα, σχεδιάζουν με πείσμα την προσπάθειά τους ώστε να φτάσουν σε χιλιάδες λαϊκά σπίτια και τόπους δουλειάς. Η πείρα που υπάρχει δείχνει ότι με καλό σχεδιασμό, προετοιμασία, αλλά και συμμετοχή φίλων και οπαδών, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό, αφήνοντας παρακαταθήκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρόσφατη εξόρμηση, την Παρασκευή 31 Μάρτη, που ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφόρησε με την Εισήγηση της ΚΕ για το Συνέδριο, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ διακίνησαν σχεδόν διπλάσιο αριθμό φύλλων από τη συνηθισμένη καθημερινή κυκλοφορία της εφημερίδας μας. Η προσπάθεια αυτή έφτασε τη διακίνηση περίπου στα 7.500 φύλλα, σε μια εξόρμηση με αντικειμενικά περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με την κυριακάτικη εξόρμηση, κάτι που δείχνει τα περιθώρια που υπάρχουν για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Για την προετοιμασία της εξόρμησης, μιλούν σήμερα στον «Ριζοσπάστη» στελέχη του Κόμματος από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ, αναφέρει: «Με την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής για τη δημοσίευση της Πολιτικής Απόφασης του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος στον "Κυριακάτικο Ριζοσπάστη", τα καθοδηγητικά όργανα και οι ΚΟΒ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία, πήραν έκτακτα μέτρα για την καλή οργάνωση της πανεξόρμησης. Με έκτακτες συνεδριάσεις των καθοδηγητικών οργάνων και των ΚΟΒ, με συσκέψεις στελεχών, με το χαρτί και το μολύβι, σχεδιάζουμε συγκεκριμένα για το πώς θα φτάσει και θα συζητηθεί η Απόφαση του 20ού Συνεδρίου με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Για να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" σε χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους, σε κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι που αγωνιά και υποφέρει, που ψάχνει λύση στα προβλήματά του. Για να ανοίξει πλούσια συζήτηση για την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και οργάνωσης της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά.


Οι Οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα από τη διακίνηση του "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις της ΚΕ, που διακίνησαν περισσότερα από 8.000 φύλλα, καθώς και το κλίμα κομμουνιστικής άμιλλας ανάμεσα σε ΤΟ και ΚΟΒ, ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη της πανεξόρμησης. Ολες οι Οργανώσεις ετοιμάζουν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σπίτι το σπίτι, με στόχο την εξάντληση του φύλλου. Ιδιαίτερα οι κλαδικές Οργανώσεις προετοιμάζουν τη διακίνηση του φύλλου μέσα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, για να βρίσκεται ο "Ριζοσπάστης" τη Δευτέρα στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων, δίπλα στη μηχανή στα εργοστάσια, στα ταμεία των εμπορικών επιχειρήσεων, στα γραφεία».

Ειδικότερα για το σχεδιασμό της ΤΟ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ της Οργάνωσης. Οπως είπε, «οι Οργανώσεις έχουν βάλει ήδη σχέδιο προετοιμασίας και προπαγάνδισης στους χώρους δουλειάς, ώστε η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου να διακινηθεί πλατιά, να φτάσει σε χιλιάδες εργάτες. Και ειδικά σε όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα πήραν τις Θέσεις και συμμετείχαν στις συσκέψεις του Συνεδρίου.

Ηδη από το απόγευμα του Σαββάτου, που θα φτάσει ο "Ριζοσπάστης", έχουν κανονιστεί τα πρώτα ραντεβού και αντίστοιχα για την Κυριακή, ώστε να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια εργατών.

Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις και περιοδείες σε κλάδους της βιομηχανίας, όπως Τρόφιμα - Ποτά, Τύπος - Χαρτί, Ανακύκλωση, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική κ.λπ. Επίσης, στον κλάδο των Κατασκευών και ειδικότερα στα εργοτάξια του Μετρό.

Στόχος μας είναι να υπερκαλύψουμε τα αυξημένα πλάνα που έχουμε καθορίσει».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ