Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μηνυτήρια αναφορά από το υπουργείο Παιδείας

Συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τις αλλαγές στις οποίες προχωράει, τελευταία στιγμή, το υπουργείο Παιδείας γύρω από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εντείνοντας το άγχος των υποψηφίων. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης και των αντεγκλήσεων που γίνονται στις πλάτες των υποψηφίων δυο μήνες πριν τις εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ), με αφορμή δηλώσεις του πρώτου για τις επαναληπτικές εξετάσεις που θα γίνουν τον Σεπτέμβρη. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και υποστήριξε ότι με τις δηλώσεις του έκρινε την προχειρότητα και τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ «επιχείρησε με δηλώσεις του σε ιστότοπο να θέσει θέμα αδιάβλητου των Πανελλαδικών Εξετάσεων είτε διαστρεβλώνοντας, είτε αποκρύπτοντας ουσιώδη στοιχεία της ανακοίνωσης του υπουργείου, είτε ακόμη εικάζοντας μελλοντικές ανακοινώσεις χωρίς να περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου που διασφαλίζει απόλυτα την ισονομία και την ισότητα των ευκαιριών των υποψηφίων».

Με άλλα λόγια, για ακόμα μια φορά το υπουργείο και από την παραπάνω ανακοίνωση, ομολογεί ότι δυο μήνες πριν τις εξετάσεις ακόμα δεν είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση... Κι αυτό γιατί ήταν από την αρχή στις προθέσεις του η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων για όσους υποψήφιους αρρωσταίνουν και μόνο κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των ίδιων των μαθητών, επιτεύχθηκε αυτές να μην καταργηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ