Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενωσαν φωνές στο αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας από μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας
Μαχητικά διαδήλωσαν χτες στο υπουργείο Παιδείας μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, φοιτητές, γονείς, ενώνοντας τις φωνές τους στο αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκαν η πρόσφατη τροπολογία για τις προσλήψεις αναπληρωτών και το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, για τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή. Με την πρώτη, η κυβέρνηση ομολογεί πως οι δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν «αδύνατο» τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, τουλάχιστον μέχρι το 2019, και με τη δεύτερη φέρνει νέες ανατροπές στον τρόπο πρόσληψης, απαξιώνοντας το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.

«Αυτή η τροπολογία δεν είναι για προσλήψεις αλλά για απολύσεις», δήλωναν μέσα από τα συνθήματά τους οι συγκεντρωμένοι, καταγγέλλοντας την πολιτική που κάνει τα πτυχία «κουρελόχαρτα», που επιχειρεί να καλύψει ανάγκες με τα «πλεονάσματα» που δημιουργεί η πολιτική περικοπών και στην Παιδεία. Απαιτώντας να μπει «τέρμα πια στην αδιοριστία», καλώντας «δάσκαλοι - γονείς, τώρα συμμαχία» για να παλέψουν για δημόσια δωρεάν Παιδεία και κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παιδιών. Εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής που εδώ και 15 χρόνια γυρνούν τη χώρα καλύπτοντας ανάγκες ως... μόνιμα αναπληρωτές, από διάφορες περιοχές όπως Χίο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Μεσολόγγι, Κρήτη, πόλεις της Πελοποννήσου κ.α., φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής που έφτασαν από το Βόλο, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής, έδωσαν το «παρών» στη χτεσινή συγκέντρωση, παραμένοντας μέχρι αργά το απόγευμα έξω από το υπουργείο. Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έστησαν σκηνές, δηλώνοντας πως δεν υποχωρούν αν δεν παρθεί πίσω το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που φέρνει νέο χτύπημα στην Ειδική Αγωγή και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών σε δουλειά με δικαιώματα.

Χαιρετίζοντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση, ο Απ. Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Σωκράτης», σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελούν προάγγελο για όλη την Εκπαίδευση, διαμορφώνοντας μία εργασιακή ζούγκλα και με πρώτο θύμα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Τόνισε πως το αίτημα που ενώνει είναι αυτό για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και κάλεσε σε συνέχιση της πάλης μαζί με όλους τους εργαζόμενους, σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Παρασκευή, μέρα συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.

  • Μέρα κινητοποίησης είναι η σημερινή και για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται συγκέντρωση στα Προπύλαια με στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες πόλεις.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέοι διορισμοί στην Εκπαίδευση(2022-08-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Βουλή(2019-12-19 00:00:00.0)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών(2019-11-23 00:00:00.0)
Επικίνδυνες εξελίξεις για την Ειδική Αγωγή(2016-12-20 00:00:00.0)
Ζητούν άμεσα ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών(2016-09-16 00:00:00.0)
Για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά(2016-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ