Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδηλώσεις στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών

Από τις συζητήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Από τις συζητήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ημερο εκδηλώσεων με τίτλο: «Το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του... Αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς!» της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στις 28, 29 και 30 Μάρτη στο χώρο του ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα την πρώτη μέρα περιελάμβανε εκδήλωση με τίτλο «Και στα μαλακά να πέσεις θα χτυπήσεις... Μπλόκο σε όλα τα ναρκωτικά!» με ομιλήτρια την Αρτεμη Ανδρονικίδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στη συζήτηση αναπτύχθηκε προβληματισμός για τη στάση των νέων απέναντι στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, για το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, αν η χρήση είναι ελεύθερη ατομική επιλογή του καθενός κ.ά.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το 50% του πλούτου της γης... Σε αυτόν τον κόσμο θα μείνουμε θεατές;» με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και ακολούθησε παρουσίαση εργασίας της ΟΒ ΣΕΥΠ για την Υγεία στον καπιταλισμό και στον σοσιαλισμό.

Την τρίτη μέρα, έγινε η βράβευση των ομάδων που αναδείχθηκαν νικήτριες σε τουρνουά μπάσκετ που είχε προηγηθεί. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δώρα Κατσιμίχα, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου ΤΕΙ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Ακόμα, στη διάρκεια του τριημέρου παρουσιάστηκαν 2 εκθέσεις: Η πρώτη με θέμα την Εκπαίδευση στο σοσιαλισμό και η δεύτερη με τίτλο «Σοσιαλισμός vs καπιταλισμός».

Στις Σέρρες

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ έγιναν και στο ΤΕΙ Σερρών, την περασμένη Τετάρτη 29 Μάρτη, που ξεκίνησαν το μεσημέρι με τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, στο οποίο συμμετείχαν 8 ομάδες και νικητές αναδείχθηκαν οι «Αγνωστοι».

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «το SURVIVOR της πραγματικής ζωής ενός ΤΕΙτζή», με ομιλήτρια τη Θεοδώρα Καραθάνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Αναδείχθηκαν πολλά από τα θέματα που αφορούν τους φοιτητές σήμερα, όπως το μεγάλο κόστος σπουδών, η ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση κ.ά. Οι σπουδαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον πόλεμο και άνοιξε η συζήτηση για το ενδεχόμενο αυτός να επεκταθεί και στη χώρα μας, για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτόν, καθώς και το αν μέσα από έναν πόλεμο μπορεί να προκύψει μια ριζική αλλαγή. Φωτίστηκε ποια είναι η λύση για όλα αυτά, τι χρειάζεται να κάνουν οι φοιτητές σήμερα για να σταματήσουν αυτήν την πολιτική, πώς μπορούν οι οργανωμένοι και μαζικοί αγώνες να φέρουν αλλαγές, αλλά και πώς μπορούν οι Σύλλογοι να ζωντανέψουν με τη δράση των σπουδαστών, να γίνουν όπλο αντίστασης και διεκδίκησης.

Στον χώρο επίσης υπήρχε έκθεση με θέμα τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ενωσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των σπουδαστών και στάθηκε αφορμή να ανοίξει η συζήτηση για το αν αυτό που ζει σήμερα η νεολαία και ο λαός είναι αντικειμενικό.

Οι εκδηλώσεις έριξαν αυλαία με τη συναυλία των φοιτητικών συγκροτημάτων «DatsoOn» και «Γιάννης & Νικολέτα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org