Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 20ού ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βάζουμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την υλοποίηση των συνεδριακών Αποφάσεων

  • Η Πολιτική Απόφαση, η Εισήγηση και το Κλείσιμο της απερχόμενης ΚΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα
  • Η νέα ΚΕ που εκλέχτηκε, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ. Η Κεντρική Επιτροπή, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Είχε προηγηθεί, το Σάββατο 1 Απρίλη, η ολοκλήρωση, μετά από πλούσια συζήτηση, του Α' Θέματος της Ημερήσιας Διάταξης του Συνεδρίου, που αφορούσε τον Απολογισμό δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, καθώς και τον Προγραμματισμό δράσης έως το 21ο Συνέδριο.

Στη σχετική συζήτηση πήραν το λόγο συνολικά 70 Σύνεδροι, ενώ υπήρχαν πολλές παρεμβάσεις - προτάσεις, γραπτές και προφορικές. Από τις ομιλίες των συνέδρων, ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα να δημοσιεύει αποσπάσματα.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ. Αναδείχθηκε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα στην προσπάθεια ολόπλευρης ιδεολογικής - πολιτικής - οργανωτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Μεταφέρθηκε η σημαντική πείρα από τη δράση του Κόμματος τα προηγούμενα χρόνια, όπου η στρατηγική του ΚΚΕ αναμετρήθηκε με επιτυχία σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές.

Υπήρξε πλούσιος προβληματισμός για το πώς το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Πώς θα γίνει πιο ικανό στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμβολή στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, την κομματική οικοδόμηση ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, τη στήριξη της ΚΝΕ.

Οι αντιπρόσωποι ψηφίζουν για την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου
Οι αντιπρόσωποι ψηφίζουν για την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου
Η Εισήγηση και το Κλείσιμο της απερχόμενης ΚΕ του ΚΚΕ, που δημοσιεύεται στις επόμενες σελίδες του «Ριζοσπάστη», υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως και η Εισήγηση της ΚΕΟΕ. Τέλος, το 20ό Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, η οποία θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη» αυτής της Κυριακής, 9/4.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένα στοιχεία για τη σύνθεση του σώματος των αντιπροσώπων στο Συνέδριο. Σύμφωνα με αυτά, ο μέσος όρος φυσικής ηλικίας των συνέδρων ήταν τα 45 χρόνια, με μεγαλύτερη φυσική ηλικία τα 72 και μικρότερη τα 22 χρόνια. Σε ό,τι αφορά την κομματική ηλικία των συνέδρων, ο μέσος όρος ήταν τα 22 χρόνια.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι τα χαιρετιστήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που στάλθηκαν στην έδρα της ΚΕ για το Συνέδριο, έφτασαν τα 102. Τη σχετική λίστα δημοσιεύει ολόκληρη ο «Ριζοσπάστης».


Η ΚΕ του ΚΚΕ στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος τον Δημήτρη Κουτσούμπα
Η ΚΕ του ΚΚΕ στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Το αίθριο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος σε ένα διάλειμμα των εργασιών
Το αίθριο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος σε ένα διάλειμμα των εργασιών


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ