Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρυσαυγίτικη δολοφονική επίθεση σε 24χρονο φοιτητή

Ψηλά στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής ο συλληφθείς για συμμετοχή στην επίθεση

Δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που φύλαγε τα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στη Μεσογείων, υπέστη ο 24χρονος φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αλ. Λάζαρης, την Παρασκευή 31 Μάρτη, γύρω στις 3 το μεσημέρι. Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση έδειξε, για ακόμη μια φορά, το αληθινό εγκληματικό της πρόσωπο, με την επίθεση στον φοιτητή που έτυχε να περνάει από το συγκεκριμένο σημείο και η εμφάνισή του ταίριαζε στο... προφίλ όσων η Χρυσή Αυγή θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους. Ο Αλ. Λάζαρης δέχτηκε την επίθεση με ανελέητες κλοτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, μέχρι λιποθυμίας.

Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία του ίδιου του φοιτητή που είδε τη δημοσιότητα:

«(...) Στέκομαι για ένα λεπτό να πάρω μια ανάσα, ένα δευτερόλεπτο, γυρνάω πίσω κι ήτανε ο ένας από αυτούς (...) Με κοιτάζει στα μάτια (...) Αρχισε να με βαράει με μπουνιές και γέλαγε κιόλας. Με βάραγε και γέλαγε και μου 'ριχνε κλοτσιές στο κεφάλι. Και ταυτόχρονα έσκασε κι ένας από πίσω και με βάραγε από πίσω με γροθιές πάλι στο κεφάλι». Ενώ είχε πέσει κάτω, όπως λέει, οι χρυσαυγίτες συνέχιζαν να τον χτυπούν, παρενέβησαν δε κάποιοι περαστικοί που κάλεσαν τους τραμπούκους να σταματήσουν. Τότε ο ένας οπισθοχωρεί και έρχεται τρίτος που συμμετέχει στον ξυλοδαρμό. «Συνεχίζανε να με βαράνε κι έρχεται ένας περαστικός, πιάνει το χέρι του ενός που με βάραγε, του λέει, τι θες, να τον σκοτώσεις; Σταματάει αυτός για ένα λεπτό, σηκώνεται να φύγει, σηκώνομαι κι εγώ για να μη μείνω κάτω, έχω φάει τις κλοτσιές και τις μπουνιές στο κεφάλι, είμαι ζαλισμένος».

Και συνεχίζει: «Οταν σηκώνομαι είναι ένας τέταρτος που είναι λίγο πιο ψηλός και μου λέει "καλά είσαι, φίλε;". Λέω, όχι, δεν είμαι καλά. "Α, δεν είσαι καλά", μου λέει και μου ρίχνει ξανά μπουνιά και δεύτερη μπουνιά, ξαναπέφτω κάτω και δίνουνε σε έναν την μπλούζα και την τσάντα μου. Μου λένε "έλα, πάμε στα γραφεία". Φώναζα "άσε με, ρε φίλε!". Για δύο μέτρα με έσυραν προς τα γραφεία και όπως σηκώνομαι να τραβήξω την τσάντα μου, του λέω "άσε την τσάντα, ρε φίλε" και την τραβάει, κόβει το σκοινί, την παίρνει την τσάντα και ανεβαίνει τρικάβαλο στη μηχανή και φύγανε ανάποδα στον δρόμο κατευθυνόμενοι προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής»... Μετά την επίθεση όπως διηγείται: «Πιάνω το πρόσωπό μου, κατάλαβα ότι είχα αίματα (...) Είχα πόνο στο κεφάλι. Με χτυπούσαν μόνο στο κεφάλι. Και πίσω στον σβέρκο έφαγα κλοτσιά (...)», λέει, και θυμάται τα λόγια των γιατρών που του είπαν ότι ευτυχώς τη γλίτωσε φτηνά.

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, εμφανίστηκε και έξω από τον «Ερυθρό Σταυρό» όπου νοσηλεύεται ο φοιτητής και πέταξε τρικάκια σε μια προσπάθεια εκφοβισμού.

Ο πατέρας του φοιτητή έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας μετά ληστείας». Οπως είπε, «τον έκλεψαν κιόλας (...) Ηρθε ένας τέταρτος και τον έκλεψε, παίρνοντάς του την τσάντα, με ό,τι είχε μέσα, όλα του τα στοιχεία. Είχε μέσα φωτογραφική μηχανή, μεζούρες, σχέδια, τηλέφωνο, κλειδιά και δεν ξέρω τι άλλο...».

Ψηλά στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής ο συλληφθείς

Σημειωτέον, ο συλληφθείς (σ.σ. ένας μέχρι τώρα) χρυσαυγίτης, Χρήστος Ζέρβας, που αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα και συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από την Αστυνομία, έχει υψηλή θέση στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Είναι, σύμφωνα με ντοκουμέντα και όσα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα, έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και δημοτικός σύμβουλος της οργάνωσης, υπεύθυνος Ασφάλειας της «Κεντρικής Διοίκησης» και βέβαια υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο εν λόγω είχε κληθεί ως γνωστός χρυσαυγίτης να καταθέσει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για το έγκλημα που διέπραξε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Κατά δική του ομολογία και σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, ο Ζέρβας ανήκει «πολιτικά στον χώρο της Χρυσής Αυγής» από το 1990 και είναι «υπεύθυνος ασφαλείας» των γραφείων στη Μεσογείων. Είναι δηλαδή ο υπεύθυνος για τη δράση του τάγματος εφόδου.

Θυμίζουμε ακόμα ότι στον Τύπο δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Ζέρβας να συμμετέχει στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά τον Απρίλη του 2016 σε βάρος συγκέντρωσης ενάντια στους φασίστες, από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τότε κρανοφόρος χρυσαυγίτης με σιδερόβεργα είχε κινηθεί κατά οπερατέρ του καναλιού «Ε», ενώ άλλος είχε επιτεθεί στη φωτογράφο του «Vice», Αλ. Τσαγκάρη. Σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, αυτός που κλότσησε, χτύπησε και απείλησε να σκοτώσει την φωτογράφο τότε, δεν ήταν άλλος από τον Χρήστο Ζέρβα.

Για τον εν λόγω, θυμίζουμε ακόμα ότι στην οικογένειά του ανήκει η καφετέρια «Bristol», η οποία βρίσκεται πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Αμπελοκήπων και κοντά στο σημείο της επίθεσης στον 24χρονο φοιτητή. Η καφετέρια αυτή κατονομάζεται από τον προστατευόμενο μάρτυρα Γ, στη δίκη της ΧΑ, που αναφέρει ότι εκεί σύχναζε αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε σε εκπαίδευση σκοποβολής της Χρυσής Αυγής σε ανοιχτό χώρο στο Χαϊδάρι...

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του στελέχους της Χρυσής Αυγής έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία (κακούργημα) και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία (πλημμέλημα). Θα απολογηθεί αύριο, Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ