Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση με αφορμή την αυτοπυρπόληση πρόσφυγα

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί στήριξε την πολιτική της ΕΕ και κρατάεγκλωβισμένους σε άθλιες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει με ανακοίνωση η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με αφορμή την αυτοπυρπόληση Σύρου πρόσφυγα στο «hot spot» της ΒΙΑΛ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Το θλιβερό γεγονός της αυτοπυρπόλησης του Σύρου πρόσφυγα στο "hot spot" της ΒΙΑΛ και του τραυματισμού του αστυνομικού που με κίνδυνο της ζωής του προσπάθησε να τον βοηθήσει, επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία ΕE - Τουρκίας, που έκλεισε πριν λίγες μέρες ένα χρόνο, είναι μια συμφωνία απάνθρωπη και επικίνδυνη, τόσο για τους πρόσφυγες - μετανάστες, όσο και για εκείνους που εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος (εργαζόμενοι στα "hot spots" και αλλού). Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί στήριξε την πολιτική της ΕΕ και κρατά εγκλωβισμένους σε άθλιες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Σύρο πρόσφυγα και στον αστυνομικό που τραυματίστηκαν και καλεί όλους τους εργαζόμενους, το λαϊκό κίνημα του νησιού, να παλέψουν μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για:

  • Αμεση μετακίνηση από τα νησιά των προσφύγων και μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
  • Καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ και της συμφωνίας με την Τουρκία, που ψήφισε και υλοποιεί η κυβέρνηση και μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε ειδική ζώνη εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών.
  • Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς, ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την πρόσληψη των εργαζομένων που σήμερα είναι σε ΜΚΟ και με προσωρινές συμβάσεις σε διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, Πρώτη Υποδοχή, Επιτροπή Ασύλου κ.λπ.). Σε αυτά θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, ΑμεΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
  • Καμία συμμετοχή ΜΚΟ.
  • Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
  • Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι από τις ζημιές που έχουν υποστεί.
  • Να καταδικαστούν οι τραμπουκισμοί και η βία των ναζιστικών ομάδων. Να απομονωθούν αυτοί που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες, και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
  • Να φύγουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από το Αιγαίο και να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει τον εμπρησμό σε εκκλησία(1/1/2020)
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης απ' το λαό(2/2/2017)
«Πάρτε άμεσα μέτρα για την προστασία των προσφύγων από το κρύο»(13/1/2017)
Εμβολιασμένο το 90% των παιδιών από τη Συρία(17/9/2016)
Προσαγωγές στη Χίο(29/4/2016)
Δηλώσεις ικανοποίησης για τα κέντρα μετεγκατάστασης(17/2/2016)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org