Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίες παραστάσεις

Nikolas Kominis - Studio Komin

Στο Θέατρο «Προσκήνιο», ολοκληρώνονται με επιτυχία οι παραστάσεις του θεατρικού μονολόγου «Ζωή... Χαρισάμενη!» του Κώστα Τσιάνου, με την Αγγελική Λεμονή, σήμερα Τρίτη 28 Μάρτη και ακολουθούν παραστάσεις στη Λάρισα και στο Θέατρο Μύλος, στις 7, 8 και 9 Απρίλη, στο πλαίσιο της «Θεατρικής Ανοιξης - 2017» που διοργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο».

Η Ζωή, μια αγράμματη γυναίκα, αγνώστου πατρός και μητρός, βρέθηκε στο περιθώριο της ζωής από την πρώτη μέρα που ήρθε στον κόσμο. Μέσα από τα συγκλονιστικά λόγια της, γνωρίζουμε την ιδιαίτερα πορεία της και όσα στιγμάτισαν την ίδια και την εποχή στην οποία έζησε!

«Η Ζωή διαμορφώθηκε από πολλές ανάλογες θεατρικές ηρωίδες», σημειώνει ο Κώστας Τσιάνος, «πρώτα - πρώτα από τη Φιλουμένα Μαρτουράνο, τη Μάνα Κουράγιο, τη Γυναίκα της Πάτρας και τη βιογραφία της Σπεράντζας Βρανά. Αλλα και από ανάλογες ανθρώπινες περιπέτειες και αφηγήσεις. Η Ζωή, μέσα από την τραγικότητα του βίου της, αναδεικνύεται πρόσωπο ιερό, σεβαστό όπως τόσα και τόσα που δοξάζουν την έννοια της ύπαρξης». Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος. Σκηνικά - Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη. Φωτισμοί: Νίκος Μπονάρος. Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ