Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Υπουργοί του Ολάντ στηρίζουν Μακρόν

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την απόφασή του να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της 23ης Απρίλη ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού της κυβέρνησης Ολάντ - Καζνέβ, Τιερί Μπραγιάρ, μιλώντας για «επιλογή εκ πεποιθήσεως». «Δεν έχω διαπραγματευτεί τίποτα, δεν έχω συζητήσει τίποτα με κανέναν, είναι απλά μια επιλογή προγράμματος και το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν μου φαίνεται το πιο κατάλληλο στις προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει η Γαλλία», δήλωσε ο Μπραγιάρ.

Πριν από λίγες μέρες, αντίστοιχη δήλωση στήριξης του Μακρόν - και όχι του επίσημου υποψηφίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Μπενουά Αμόν - είχε κάνει και η υπουργός Βιοποικιλότητας Μπαρμπαρά Μπομπιλί. Επίσης, χτες, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, γαλλικά ΜΜΕ εμφάνιζαν και τον υπουργό Αμυνας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν, έτοιμο να προχωρά σε αντίστοιχη δήλωση υπέρ του Μακρόν.

Οι «αποστάσεις» αυτές κεντρικών στελεχών του PS από την υποψηφιότητα Αμόν είναι ενδεικτικές των ευρύτερων διεργασιών που δυναμώνουν στο αστικό πολιτικό σκηνικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ