Πέμπτη 23 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εργαζόμενους σε ασφαλιστικά ταμεία

Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή
Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, συναντήθηκε την Τρίτη 21/3 με αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη δημιουργία των ΕΦΚΑ - ΕΤΕΑΕΠ και την ενοποίηση, τα προβλήματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων, η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων (κύριας, επικουρικής και εφάπαξ), όπως και οι μεγάλες ανατροπές που φέρνει ο ν.4387/2016, στο πλαίσιο υλοποίησης του τρίτου μνημονίου και σε συνέχεια του ν.4336/2015, που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση του ΚΚΕ και η ανάγκη να μην υπάρξει κανείς συμβιβασμός με τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην υποβάθμιση των παροχών της, στην επέκταση και γενίκευση της ιδιωτικής ασφάλισης και των λεγόμενων επαγγελματικών ταμείων, τα οποία έχουν ως βασική αρχή λειτουργίας τον τζόγο με τις εισφορές των εργαζομένων και την απονομή ασφαλιστικών παροχών ανάλογα με την απόδοση της επένδυσης.

Οπως τονίστηκε, η επίθεση στο Ασφαλιστικό συνεχίζεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα πρέπει να είναι σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή του ν.4387, ο Κανονισμός Παροχών και Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, η εφαρμογή τους στην πράξη, θα αποδειχτούν πολύ πιο επώδυνες. Το οργανόγραμμα που ετοιμάζεται και στον ΕΦΚΑ, συνδέεται με την κινητικότητα, την «αξιολόγηση» και ιδιαίτερα με τη ρύθμιση που υπάρχει στο νόμο για τυχόν «πλεονάζον προσωπικό».

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος απηύθυνε κάλεσμα για αγώνα, συμπόρευση με το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ, για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων και για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εργατική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ