Πέμπτη 23 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΠΑΟ
Σε φόντο τετράδας

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις δύο εντός έδρας νίκες κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι, ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε να περάσει ένα δύσκολο τεστ, αγωνιζόμενος στη Βιτόρια με αντίπαλο τη Μπασκόνια (22.00 ΕΡΤ2) για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Με λιγότερο άγχος πλέον, μετά την οριστική εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση (έπειτα από τη χτεσινή ήττα της Νταρουσάφακα), οι «πράσινοι» επιδιώκουν τη νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς στο κυνήγι της 4ης θέσης και της απόκτησης πλεονεκτήματος στα προημιτελικά. Κόντρα στην ομάδα με την οποία ισοβαθμεί στη βαθμολογία (με απολογισμό 16-11), ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει νικηφόρα και να πάρει «κεφάλι» έναντι της βασκικής ομάδας στην καταδίωξη της 4ης Φενέρ. Φυσικά, μια επιτυχία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Μπασκόνια, θα έχει τη δική της βαρύτητα στην ψυχολογία της ομάδας ενόψει της συνέχειας.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας για το αποψινό παιχνίδι, τόνισε πως αποτελεί ευκαιρία ώστε οι «πράσινοι» να κάνουν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Αν και εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στα δυο νικηφόρα παιχνίδια, επισήμανε πως για την αποψινή αναμέτρηση οι παίκτες του θα πρέπει να εμφανιστούν βελτιωμένοι στις αντιδράσεις τους. Οπως είπε, κόντρα σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και έχει ως όπλα την ταχύτητα και τον αιφνιδιασμό, ο έλεγχος του ρυθμού είναι το κύριο μέλημα για την ομάδα του.

Αλλα σημερινά παιχνίδια: Εφές - Φενέρ (19.30 Novasports 2), Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.05 Novasports 3), Αρμάνι Μιλάνο - Μπάμπεργκ (21.45 Novasports 2).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ