Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δέκα δέματα με πυρίτιδα ανακάλυψε η αστυνομία

Δέκα ήταν τα δέματα με πυρίτιδα που είχαν σταλεί προς Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μετά από εκείνα που έφτασαν στο γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε, το τελευταίο τετραήμερο, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι άλλα οκτώ δέματα με πυρίτιδα και παραλήπτες, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Γ. Ντάισελμπλουμ, τον ESM, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διάφορους οικονομικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πολυεθνικές εταιρείες. Ως αποστολείς εμφανίζονταν πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, προκειμένου να δίνεται η αναγκαία «πειστικότητα» αλλά και ο συμβολισμός στην αποστολή των δεμάτων.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κρυονέρι έγινε με βάση τα δεδομένα που είχαν προκύψει το Νοέμβρη του 2010, όταν η αυτοαποκαλούμενη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει 14 δέματα - βόμβες προς Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και ξένες πρεσβείες στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής, για ένα από τα πακέτα, του οποίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία προχτές το βράδυ, προκύπτει ότι είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στον Β. Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και αυτό που εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ