Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Διήμερο δενδροφυτεύσεων στο Ποικίλο Ορος

«Κάτω τα χέρια από το Ποικίλο Ορος - Διασφάλιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του!»

Με το σύνθημα αυτό ξεκινά το Σάββατο 1 Απρίλη το Διήμερο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δενδροφυτεύσεων του Δήμου Πετρούπολης στο Ποικίλο Ορος, σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ, τους υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και με τη συμμετοχή των σχολείων και μαζικών φορέων της πόλης.

Στόχος, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, μέσω αυτών των πρωτοβουλιών είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια της ευαισθησίας για την προστασία της περιοχής από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τις επικίνδυνες δραστηριότητες όσων θέλουν να καταπατήσουν τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης. «Θέλουμε η δράση αυτή να αποτελέσει εμπόδιο στις ορέξεις αυτών που σκόπιμα απαξιώνουν τη μεγάλη σημασία που έχει το δάσος στην προαγωγή και διαφύλαξη της υγείας του λαού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Μέσα από αυτό αντιστεκόμαστε στις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους, στοχεύοντας στην εμπορευματοποίηση της γης και τις ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 1 Απρίλη: Από τις 9 το πρωί ξεκινά η δεντροφύτευση στο Ποικίλο Ορος, στην είσοδο των γηπέδων Γρηγορίου με τα παιδιά να ανεβαίνουν κατά ομάδες, με τη συνοδεία των γονέων τους τα μικρότερα ή με τη συνοδεία των καθηγητών τους τα μεγαλύτερα.

Κυριακή 2 Απρίλη: Στις 10 το πρωί θα γίνει περίπατος στα μονοπάτια του Ποικίλου, με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των κατοίκων με αυτό το κομμάτι του βουνού και με την καθοδήγηση περιπατητικών συλλόγων, σε δύο κατευθύνσεις. Η μία κατεύθυνση με τα μικρότερα παιδιά θα εξερευνήσει το δάσος και στο τέλος της εξερεύνησης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολιτιστικό δρώμενο. Η άλλη, με τα μεγαλύτερα παιδιά, μετά την εξερεύνηση θα καταλήξει στο χώρο των γηπέδων Γρηγορίου για να συμμετάσχουν επίσης σε άλλο πολιτιστικό δρώμενο.

Ο Δήμος Πετρούπολης διεκδικεί την κατάργηση των δασοκτόνων νόμων και διατάξεων και την εκπόνηση μελετών διαχείρισης, προστασίας, ανόρθωσης των δασικών οικοσυστημάτων και την αξιοποίηση του δασικού χώρου.

«Θεωρούμε σημαντικά και όχι πολυτέλεια τα έργα δασοπονίας, τις διανοίξεις ορεινών και δασικών δρόμων και μονοπατιών, την πυροπροστασία, τη βελτίωση βιοτόπων για την ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας. Η γη και η χρήση της, τα δασικά οικοσυστήματα είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ