Τρίτη 21 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιπαράθεση μυστικών υπηρεσιών με τον Πρόεδρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κομέι, καταθέτοντας χτες στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ξεκαθάρισε πως ούτε η Υπηρεσία του, ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης διαθέτουν πληροφορίες για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρακολούθησε τις τηλεπικοινωνίες του στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σημειώνοντας ότι κανένας αξιωματούχος δεν μπορεί να διατάξει την παρακολούθηση Αμερικανού πολίτη. Τόνισε επίσης πως το FBI ερευνά τυχόν προσπάθειες των ρωσικών Αρχών να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοέμβρη, αλλά και την «οιασδήποτε φύσης σύνδεση» μεταξύ μελών του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Μάικ Ρότζερς, κατέθεσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία ή πληροφορίες πως Ρώσοι έκαναν «κυβερνο-επιθέσεις» που άλλαξαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά ο Πρόεδρος Τραμπ δεν κάμφθηκε. Επανέλαβε χτες τις κατηγορίες του σε βάρος στελεχών των Δημοκρατικών, λέγοντας πως «κατασκευάζουν» τις κατηγορίες και προτείνοντας το Κογκρέσο και το FBI να ερευνήσουν, αντ' αυτού, τις διαρροές απόρρητων πληροφοριών που έγιναν στον Τύπο και ίσως και την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας πως οι δικές της επαφές με τη Ρωσία προκάλεσαν τις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν νέες συναντήσεις ηγετών με τον Πρόεδρο Τραμπ, με πρώτο χτες στη σειρά τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χάιτνερ αλ Αμπάντι. Λίγο αργότερα, στις 3 Απρίλη έρχεται στην Ουάσιγκτον ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Α. Φ. Σίσι, και στις 6 και 7 Απρίλη μεταβαίνει στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από χτες για τριήμερη επίσκεψη και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε έρευνα της εταιρείας «Gallop», που δημοσιοποιήθηκε προχτές βράδυ, το 37% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν επιδοκιμάζει το έργο του Προέδρου, ενώ το 58% έχει αρνητική γνώμη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ