Τρίτη 21 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Γκάτσος που αγάπησα»

Ο Ν. Γκάτσος με τον Μ. Χατζιδάκι
Ο Ν. Γκάτσος με τον Μ. Χατζιδάκι
Μετά από μια σειρά sold out συναυλιών και παραστάσεων, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συνεχίζουν το αφιέρωμα καρδιάς στον σπουδαίο ποιητή για μια ακόμα βραδιά, την Τρίτη 4 Απρίλη, στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση 8, στις 8:30 το βράδυ.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα, γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους: «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό μα στιβαρό μουσικό σχήμα (Αχιλλέας Γουάστωρ - πιάνο, Ηρακλής Ζάκκας - μπουζούκι, μαντολίνο), οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το «πορτρέτο» του Ν. Γκάτσου σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου, όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org