Τρίτη 21 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΝΗ
Αποφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων σε καθαριότητα και σίτιση

Την απόσυρση των απαράδεκτων συμβάσεων εργασίας απαίτησαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου
Την απόσυρση των απαράδεκτων συμβάσεων εργασίας απαίτησαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου
Μαζική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και παράσταση διαμαρτυρίας στον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα - σίτιση, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, απαιτώντας από τη διοίκηση να αποσύρει την κατάπτυστη σύμβαση ορισμένου χρόνου, που η κυβέρνηση πλασάρει σαν διέξοδο από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Μιλώντας στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ τόνισε ότι οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι δεν παλέψανε για να αλλάξει μόνο ο εργοδότης και όλα τα άλλα (όπως η εντατικοποίηση, η δουλειά με ημερομηνία λήξης κ.ά.) να παραμείνουν ίδια. Δεν παλέψανε για να αλλάξει μόνο ο τρόπος απόλυσης, ούτε για να υπάρξει «ανθρωποφαγία» μεταξύ εργαζομένων και ανέργων.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και απαίτησαν την παρουσία του υποδιοικητή, για να επιστραφούν πίσω οι συμβάσεις που είχαν δοθεί άρον άρον στους εργαζόμενους. Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου προσπάθησε να υπερασπιστεί τις απαράδεκτες συμβάσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θέτουν ως βασικό όρο την απεμπόληση διεκδίκησης ανανέωσης ή παράτασης μετά τις 31/12/2017, αναφέροντας ότι ο εργοδότης θα χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους όπου θέλει, ακόμη και σε χώρους που πρόκειται να δημιουργηθούν αργότερα, ότι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να τηρούν «άκρα του τάφου σιωπή» για τη στάση του εργοδότη απέναντί τους καθώς και για τις συνθήκες εργασίας, ακόμα και μετά τη λήξη της σύμβασης κ.λπ.

Πήρε ωστόσο αποφασιστική απάντηση από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Σωματείου, οι οποίοι τόνισαν ότι το μόνο ρεαλιστικό αίτημα των εργαζομένων, που εξασφαλίζει την εργασία και μετά το 2017, είναι η μονιμοποίησή τους, η δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, μεταξύ άλλων με αγωνιστική παρέμβαση στη ΔΥΠΕ Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ