Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κακόγουστα «θεάματα» από την κυβέρνηση, την ώρα που κόβει τον «άρτο» του λαού

Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

Τοποθετούμενος στη Βουλή, σχετικά με τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για την Υγεία και την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ανέφερε:

«Θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω το τι προσέφερε σήμερα η κυβέρνηση στην "Ωρα του Πρωθυπουργού". Προσέφερε "θεάματα", και μάλιστα κακόγουστα, χωρίς όμως "άρτο". Πολύ δε περισσότερο που η ίδια η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το περαιτέρω κόψιμο του "άρτου" των λαϊκών οικογενειών.

Μια νέα Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Σκάνδαλα βεβαίως, όμως αυτά τα σκάνδαλα αποτελούν παιδί του συστήματος και βεβαίως οι ανταγωνισμοί - και αυτό αναδεικνύεται - ανάμεσα στις πολυεθνικές είναι και η αιτία που ξεκινούν αυτά τα σκάνδαλα. Μια διαπάλη και ανταγωνισμοί για το ποιος θα ενισχύσει τη θέση του και ποια πολυεθνική θα βγει έξω από το παιχνίδι.

Βεβαίως και υπήρχαν σκάνδαλα και σπατάλη στο χώρο της Υγείας, όμως, στο όνομα του να περιοριστεί αυτή η σπατάλη, οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, προώθησαν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του χώρου της Υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο φάρμακο, το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, από το 2009 έως σήμερα, πλήρωσαν 57% λιγότερο και οι ασφαλισμένοι ως συμμετοχή πλήρωσαν 43% περισσότερο.

Θα πούμε "ναι" σ' αυτήν την Εξεταστική, χωρίς όμως να έχουμε αυταπάτες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ