Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τζάμπα δουλειά στους εργοδότες αντί για προστασία των ανέργων

Με «κόστος» που ξεκινά από τα 151 ευρώ το μήνα, επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους και να συμπληρώνουν το μισθό τους από το επίδομα ανεργίας

Τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε άμεση χρηματική ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να προσλάβουν τον δικαιούχο άνεργο για 15 μήνες το πολύ, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τη Δευτέρα κυβέρνηση και ΟΑΕΔ.

Το σχέδιο οδηγεί στην πράξη σε κατάργηση του επιδόματος ανεργίας και επιτείνει τη σταδιακή μεταφορά κονδυλίων του ΟΑΕΔ στην ενίσχυση των εργοδοτών, στο πλαίσιο των λεγόμενων «ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση».

Με τα 360 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος, οι άνεργοι θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι τις θέσεις εργασίας τους. Οι εργοδότες θα καταβάλλουν μόνο τη διαφορά που απομένει, μέχρι οι μηνιαίες αποδοχές να φτάσουν (στην καλύτερη περίπτωση) στο ύψος του κατώτερου μισθού, που είναι σήμερα στα 586 ευρώ μεικτά για εργαζόμενους άνω των 25 ετών και 511 για τους κάτω των 25.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο εργοδότης θα μπορεί να απασχολεί έναν άνεργο με μόλις 151 ευρώ το μήνα, που σημαίνει τζάμπα εργασία!


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ