Κυριακή 19 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Η ύλη του τεύχους
  • Η ενότητα «Ιστορία» είναι αφιερωμένη στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, από το οποίο συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια. Η ενότητα περιλαμβάνει σχετική Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και άρθρο με τίτλο «Το νομικό και πολιτικό πλαίσιο της περιόδου 1950-1967».
  • Στην ενότητα «Ιδεολογία - Πολιτική» περιλαμβάνεται το άρθρο με τίτλο «Η θεωρία του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό και οι διαστρεβλώσεις της», το οποίο απαντάει σε στοιχεία της οπορτουνιστικής κριτικής στο ΚΚΕ για το ζήτημα του ιμπεριαλισμού.
  • Στην ενότητα «8η Μάρτη» περιλαμβάνεται το κείμενο «Η εξειδικευμένη δουλειά στις γυναίκες, στοιχείο της ισχυροποίησης του Κόμματος», που τοποθετείται σε μια σειρά ζητήματα που αναδείχτηκαν κατά την εσωκομματική προσυνεδριακή συζήτηση πάνω στα σχετικά σημεία των Θέσεων της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο.
  • Ξεχωριστή ενότητα αυτού του τεύχους αποτελεί ο Προσυνεδριακός Διάλογος πάνω στις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, όπου περιλαμβάνονται όσα κείμενα αποφάσισε η Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου να δημοσιευτούν στην ΚΟΜΕΠ. Τα κείμενα δημοσιεύονται με μία ορισμένη ορθογραφική και συντακτική επιμέλεια, ενώ την κύρια ευθύνη συντακτικών ζητημάτων την έχουν οι συντάκτες τους.

Τέλος, σε αυτό το τεύχος της ΚΟΜΕΠ δημοσιεύονται τα ντοκουμέντα από 1.1.2017 έως 17.2.2017.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ