Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην απαράδεκτη σύμβαση εργασίας

Παρέμβαση χτες στη διοίκηση του Νοσοκομείου - Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη σύμβαση εργασίας, την οποία κλήθηκαν από τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ να υπογράψουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου απαίτησε χτες, σε παρέμβασή του, προς τη διοίκηση το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για σύμβαση που θέτει ως βασικό όρο την απεμπόληση διεκδίκησης ανανέωσης ή παράτασης μετά τις 31/12/2017. Αναφέρει ότι ο εργοδότης θα χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους όπου θέλει (ακόμη και σε χώρους που πρόκειται να δημιουργηθούν αργότερα), με πρόσχημα τη συνάφεια των υπηρεσιών, τη συμπληρωματική εργασία κ.λπ. Οτι τα καθήκοντα μπορεί να μεταβάλλονται, με απόφαση του εργοδότη και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να τα εκτελούν «πρόθυμα και με πνεύμα απόλυτης πειθαρχίας». Υποχρεούνται να τηρούν «άκρα του τάφου σιωπή» για τη στάση του εργοδότη απέναντί τους και τις συνθήκες εργασίας, ακόμα και μετά τη λήξη της σύμβασης. Ο χρόνος προετοιμασίας για την εκτέλεση της υπηρεσίας δεν εντάσσεται στο χρόνο εργασίας τους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου όχι μόνο υπερασπίστηκε την κατάπτυστη σύμβαση, αλλά ανέφερε ότι θα πρέπει να αισθάνονται και τυχερές οι εργαζόμενες στην καθαριότητα που δουλεύουν μέχρι σήμερα. Επιχείρησε επίσης να παρέμβει, όπως έκανε παλιότερα και η διοίκηση της ΔΥΠΕ, για το ποιους θα έχει μέλη το Σωματείο. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων είναι επαρκής για τις ανάγκες της καθαριότητας, όταν το μοναδικό κριτήριο για τον αριθμό τους ήταν οι «αντοχές» του προϋπολογισμού του νοσοκομείου. Τέλος, ανέφερε ότι έχει κάθε δικαίωμα να μετακινεί οποιονδήποτε εργαζόμενο, όποτε θέλει, όπου θέλει και ότι αυτό μπορεί να το κάνει και για τους μόνιμους υπαλλήλους.

«Η συνάντηση με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ απέδειξε αυτό που εδώ και αρκετό καιρό τονίζαμε σαν σωματείο. Η κυβέρνηση, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχαν ποτέ πρόθεση να εξασφαλίσουν τα σύγχρονα δικαιώματα των πρώην εργολαβικών εργαζομένων», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη», ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που κρατάει ομήρους και με αυτές τις συμβάσεις τους εργαζόμενους.

Μετά την παρέμβαση στη διοίκηση, το Σωματείο πραγματοποίησε συνάντηση - σύσκεψη με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, όπου αποφασίστηκε τη Δευτέρα 20/3, στις 11.30 π.μ., νέα συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

  • Τη διοίκηση των νοσοκομείων του Ηρακλείου ΠαΓΝΗ - Βενιζέλειο που με τις οδηγίες της κυβέρνησης καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν αυτήν τη σύμβαση - έκτρωμα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ