Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σε ανακοίνωσή της σημειώνει τις κινήσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών που διαμορφώνεται στην περιοχή, επισημαίνοντας τη συμμετοχή με δύο μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού στην ετήσια άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ «Dynamic Manta 2017», την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, στις ΗΠΑ, την επιδείνωση της κατάστασης στα Δυτική Βαλκάνια, την αντιπαράθεση της Τουρκίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ και την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Οπως υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - πολέμους, «η ελληνική κυβέρνηση "παίζει" το χαρτί της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, το χαρτί της "σταθερότητας" μέσα σε ένα περιβάλλον "αστάθειας" για να ενισχύσει τη θέση της σε όφελος των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. Οι κίνδυνοι - εξ αυτών των κινήσεων και της επιχείρησης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" - γίνονται όλο και μεγαλύτεροι για τον ελληνικό λαό σε όλους τους τομείς».

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ακόμη ότι «στο βωμό των συμφερόντων των μονοπωλίων θυσιάζονται καθημερινά οι λαϊκές ανάγκες με συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και δαπανών στους κρίσιμους τομείς Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, σε πλήρη αντίθεση με τον πακτωλό που διατίθεται για την ελληνική συμμετοχή σε όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια», ενώ καταγγέλλει και το ευρωενωσιακό πρόγραμμα που προωθείται στα σχολεία σε συνεργασία κυβέρνησης και Βουλής, με την επωνυμία «Σχολικοί πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που στοχεύει στις νεανικές συνειδήσεις των μαθητών των Λυκείων, την ίδια ώρα που η ΕΕ προωθεί τα σχέδιά της σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ «ή και αυτοτελώς» και «το Ευρωκοινοβούλιο, σε ψήφισμά του, προαναγγέλλει ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ».

Η ΕΕΔΥΕ - καταλήγει η ανακοίνωση - θα συνεχίσει και θα εντείνει την αγωνιστική της δράση, τόσο για την αποκάλυψη όλων αυτών όσο και τη συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης.

  • Την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου Αττικής καλεί στα γραφεία της (Πηλέως 56), σε εκδήλωση με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσσος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ