Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ντέρμπι «αιωνίων» και ... τελικοί για πλέι οφ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην 25η αγωνιστική της Super League, στο πρόγραμμα της οποίας δεσπόζει το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Απ. Νικολαΐδης», ενώ κομβικές βαθμολογικά είναι και οι αναμετρήσεις των υπολοίπων «μνηστήρων» της πρώτης πεντάδας που οδηγεί στα πλέι οφ.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται σε μια αναμέτρηση που τους βρίσκει σε διαφορετικό επίπεδο στόχων, αλλά είναι κρίσιμη και για τους δυο. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό στο Europa League, καλείται να βγει αλώβητος από τη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας (+6) από τον διώκτη του Πανιώνιο. Περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν ούτε στον Παναθηναϊκό, που επιδιώκει αρχικά να εδραιωθεί στις θέσεις την πρώτης πεντάδας (μαθηματικά παραμένουν ανοικτά όλα τα σενάρια) και ίσως να πλησιάσει περισσότερο τη 2η θέση (βάσει βολικών συνδυασμών).

Κομβικής σημασίας για τη μάχη της δεύτερης θέσης είναι και η αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Πανιωνίου στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι, στον απόηχο του τραυματισμού του Πρίγιοβιτς, θέλουν τη νίκη προκειμένου να ανέβουν ψυχολογικά μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, αλλά και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για τη δεύτερη θέση. Την οποία, από την άλλη, ουσιαστικά «κλειδώνουν» με νίκη οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι όμως βολεύονται και με ισοπαλία.

Στο Περιστέρι θα κοντραριστούν Ατρόμητος και ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να προλάβουν το «τρένο» των πλέι οφ. Από την άλλη οι ανεβασμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά «κιτρινόμαυροι» στοχεύουν στο να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ.

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ: Βέροια - Κέρκυρα (15.00 Novasports 3), Λάρισα - Παναιτωλικός (17.15 Novasports 1), Ατρόμητος - ΑΕΚ (19.30 Novasports 2). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (15.00 Novasports 2), Ξάνθη - Λεβαδειακός (17.15 Novasports 4), Aστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 Νοvasports 2), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19.30 Novasports 1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Πλατανιάς - Ηρακλής (19.30 Novasports 1).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ