Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Απεσταλμένος του Τραμπ βρίσκεται στην περιοχή

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Αλλη μια επιδρομή πραγματοποίησαν, χτες τα ξημερώματα, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα σε δύο περιοχές της Λωρίδας της Γάζας με πρόσχημα την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστινιακά εδάφη στο Ισραήλ. Οι βόμβες που έπεσαν προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, αλλά ήταν αρκετό για να προκληθεί αναστάτωση στον πολύπαθο πληθυσμό αυτής της στενής λωρίδας γης.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Τζέισον Γκρίνμπλατ, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη της Δυτικής Οχθης για διεθνείς διαπραγματεύσεις. Ο Γκρίνμπλατ είχε χτες συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια προσπάθεια, όπως δήλωσε ο τελευταίος, να συζητηθούν οι δυνατότητες μιας «συμφωνίας για την πολιτική» που αφορά την ανέγερση εβραϊκών εποικισμών (στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη...). Την Τρίτη συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, με τον τελευταίο να σημειώνει ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος ήθελε να ακούσει και να μάθει τις θέσεις της παλαιστινιακής ηγεσίας. Ο Γκρίνμπλατ, πάντως, συναντήθηκε και με εκπροσώπους εποίκων.

Την ώρα που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ βολιδοσκοπεί προθέσεις και διαθέσεις για μια νέα ισραηλινο-παλαιστινιακή διαπραγμάτευση, απαίτησε χτες από τον ΟΗΕ να αποσύρει την έκθεση της «Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία» (ESCWA) που διαπίστωνε πως το Ισραήλ επιβάλλει «καθεστώς απαρτχάιντ» στους Παλαιστινίους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ