Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΙΝ-ΜΑΙΝΤ»
Απεργούν κόντρα στους εκβιασμούς της εργοδοσίας

Συνεχίζουν και σήμερα, με νέα 24ωρη απεργία, ενάντια στις δύο εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων τους

Στα δικαστήρια συνεχίστηκε η κινητοποίηση των εργαζομένων
Στα δικαστήρια συνεχίστηκε η κινητοποίηση των εργαζομένων
Κόντρα στην εργοδοσία που επιστρατεύει κάθε μέσο για να σταματήσει τον αγώνα τους, συνεχίζουν και σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην «IΝ-ΜΑΙΝΤ» (θυγατρική της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» του ομίλου «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»). Οι εργαζόμενοι προχώρησαν χτες στην πρώτη από τις δύο 24ωρες απεργίες που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση, διεκδικώντας την ανάκληση των δύο εκδικητικών απολύσεων. Η εργοδοσία απάντησε με προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών και αγωγές ενάντια στο σωματείο προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη.

Στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι έκαναν χτες συγκέντρωση και πορεία στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Παιανία, ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους για τις δύο απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία, θέτοντας στο στόχαστρο συναδέλφους τους λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Οι απολύσεις ακολούθησαν μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις με τις οποίες οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν την καταβολή της μισθοδοσίας του Φλεβάρη που καθυστερούσε η εργοδοσία. Ακολούθησαν προκλητικές δηλώσεις του διευθυντή της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» που, λίγο - πολύ, κάλεσε όποιον δεν είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες εργασίας, να περάσει από το γραφείο του για να παραλάβει την απόλυσή του.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας εκφράστηκαν στη συνέχεια με τις αγωγές, με τις οποίες επιδιώκει να βγάλει την απεργία παράνομη. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με συγκέντρωση των εργαζομένων στα δικαστήρια.

Επιχείρηση της εργοδοσίας να παρέμβει στη λειτουργία του σωματείου

Να σημειωθεί πως μέσα από τις αγωγές η εργοδοσία επιχειρεί να παρέμβει στη λειτουργία του σωματείου, κάνοντας «πρόβα» τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο συνδικαλιστικό νόμο. Ετσι, ισχυρίζεται πως το Σωματείο Εργαζομένων στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» είναι... ομιλικό και δεν καλύπτει τους εργαζόμενους στην «ΙΝ-ΜΑΙΝΤ». Ακόμα παραπέρα, αξιώνει οι απεργίες να αποφασίζονται μέσα από Γενική Συνέλευση του πανελλαδικού σωματείου (!), αμφισβητώντας στην πράξη το δικαίωμα των εργαζομένων να κάνουν απεργία.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, αντιπροσωπεία του οποίου βρέθηκε χτες στο πλευρό των εργαζομένων. Το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία του κλάδου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των δύο απολύσεων.

Την ανάκληση των απολύσεων απαιτούν και η ΕΣΑΚ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο δουλεύουν τεχνικοί μέσα από την εταιρεία, καθώς και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2017-03-18 00:00:00.0)
Απέλυσε τέσσερα μέλη της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ(2013-02-09 00:00:00.0)
Μείωση μισθών θέλει και η «ON - Telecoms»(2012-06-14 00:00:00.0)
Επιτυχημένη η πρώτη της 48ωρης απεργίας(2011-02-10 00:00:00.0)
Απολύσεις - «λίπασμα» στην κερδοφορία(2008-11-07 00:00:00.0)
Απολύουν, εκβιάζουν και ξυλοκοπούν εργαζόμενους(2007-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ