Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναβλήθηκε η δίκη σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Για τις 20/2/2018 αναβλήθηκε η δίκη σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια δίωξη - παρωδία, για την κινητοποίηση που είχαν διοργανώσει ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας στις 30/1/2013. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Στο χώρο των δικαστηρίων έδωσαν το «παρών» δεκάδες εκπρόσωποι Σωματείων και Ομοσπονδιών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους συνδικαλιστές και διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των εργατικών κινητοποιήσεων. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΠΣΟ, αποτελούμενη από τον γγ, Γιώργο Μαυρίκο, τον αντιπρόεδρο Βαλεντίν Πάντσο, και τον Ντιβαμίντον Περέιρα, γραμματέα διεθνών σχέσεων της ΠΣΟ και αναπληρωτή γραμματέα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της Βραζιλίας (CTB), σε συνέχεια του κύματος αλληλεγγύης στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με μηνύματα που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες από πολλές χώρες του κόσμου.

Υπενθυμίζεται πως οι 35 συνδικαλιστές έχουν ήδη δικαστεί και αθωωθεί, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Η δίωξη ωστόσο συνεχίζεται, καθώς αυτή τη φορά δικάζονται για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για κατηγορία που είχε καταρρεύσει και κατά την πρώτη δίκη, καθώς οι μάρτυρες κατηγορίας ρωτήθηκαν σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσουν στο ελάχιστο τις σχετικές κατηγορίες.

Καταγγέλλοντας τη νέα δίωξη, το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως «ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης - παρωδίας θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ