Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ΚΑΣΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ»: Τρίωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) και κινητοποίηση στην εταιρεία «ΚΑΣΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ» πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας απαιτώντας την ανάκληση της εκδικητικής, παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης του Κ. Ζεμπίλα. Με αφορμή την απόλυση, το σωματείο αναδεικνύει τις άθλιες συνθήκες εργασίας στον κλάδο. Χαρακτηριστικά, ο απολυμένος σε δύο μέρες εργάστηκε 42 ώρες. Την αλληλεγγύη του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

ΟΚΑΝΑ: Να καταψηφίσουν «τον απολογισμό του συμβιβασμού και της διαχείρισης του απερχόμενου ΔΣ» καλεί τους εργαζόμενους η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, που θα γίνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο των κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 23,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό της επίσημης ανεργίας το δ' τρίμηνο του 2016 , σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έναντι 22,6% του προηγούμενου τριμήνου και 24,4% του αντίστοιχου τριμήνου του 2015. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι 28,1% και των ανδρών 19,9%. Η κατηγορία 15 - 24 ετών καταγράφει ανεργία 45,2% και ακολουθεί η κατηγορία 25 - 29 ετών με 33,6%. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 31,2% και στη Δυτική Ελλάδα με 28,9%.

«ELOUNDA BREEZE»: Απολύσεις «μοιράζει» η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «Elounda Breeze», λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, στους εργαζόμενους που διεκδίκησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα της προηγούμενης χρονιάς. «Η εργοδοσία πιστεύει πως "ανανεώνοντας" το προσωπικό, μπορεί να ξεμπερδέψει με το Σωματείο μας και τους εργαζόμενους που διεκδικούν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο και καταγγέλλει την προσπάθεια του εργοδότη να «παρακάμψει» τη Συλλογική Σύμβαση και να μειώσει τους μισθούς μέσα από ατομικές συμβάσεις.

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΑΟΝ»: Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για τα οξυμένα προβλήματα των πρώην εργαζομένων στην κλινική «Νέο Αθήναιον» προχωρά σήμερα, Παρασκευή, στις 9 π.μ., το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων. Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι στην κλινική βρίσκονται «στον αέρα» μετά την κήρυξη της εταιρείας σε πτώχευση τον Οκτώβρη του 2016.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ