Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-1
«Ναυάγησε» στον Βόσπορο

Με βαριά ήττα από τη Μπεσίκτας αποκλείστηκε από το Εuropa League o Oλυμπιακός

Eurokinissi Sports

Με βαριά ήττα από τη Μπεσίκτας αποκλείστηκε από το Εuropa League o Oλυμπιακός
Αδοξο φινάλε στα όνειρα του Ολυμπιακού για συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας στο Europa League, μετά τη χτεσινή βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη με 4-1 από τη Μπεσίκτας στη ρεβάνς για τους «16» του θεσμού. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος αγώνας στο Φάληρο είχε λήξει ισόπαλος 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» σε μια κακή βραδιά πλήρωσαν τις αδυναμίες και τα λάθη τους, κυρίως στην άμυνα, ενώ, όπως και στο γκολ που δέχτηκε στο πρώτο παιχνίδι, αρκετές είναι και για τον χτεσινό αγώνα οι ευθύνες του τερματοφύλακα Λεάλι (τουλάχιστον στα 2 γκολ). Χαρακτηριστικό της κακής εικόνας της ελληνικής ομάδας ήταν ότι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα που της έδωσε η αποβολή του Αμπουμπακάρ για τους γηπεδούχους στο 39' για χτύπημα εκτός φάσης στον Ρέτσο.

Ο Ολυμπιακός αρχικά αιφνιδιάστηκε από τους αντιπάλους του, που εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητά τους στα άκρα μπήκαν... φουριόζοι και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην επίθεση, καταφέρνοντας να βάλουν βάσεις πρόκρισης νωρίς-νωρίς, όταν προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Αμπουμπακάρ (10') και Μπάμπελ (22'). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε περισσότερο, μείωσε με τον Ελιουνούσι (31') και μετά την αποβολή του Αμπουμπακάρ φάνηκε ότι άλλαζαν οι ισορροπίες υπέρ του. Η ολική επαναφορά όμως στην οποία έλπιζε ο Ολυμπιακός δεν ήρθε ποτέ. Στην επανάληψη η Μπεσίκτας ήταν αυτή που ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα, εκμεταλλευόμενη το χώρο που της έδωσε ο Ολυμπιακός (προκειμένου να την τραβήξει μπροστά) αλλά και τα λάθη στα μετόπισθεν, και κυρίως του Λεάλι, πετυχαίνοντας δύο ακόμα γκολ, ξανά με τον Μπάμπελ (75') και με τον Τοσούν (84'), τελειώνοντας την πρόκριση.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Εζιακούπ (60' Νεσίπ Ουϊσάλ), Ταλίσκα (90+1' Ινλέρ), Κουαρέσμα (82' Τοσούν), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76' Μάρτινς), Καμπιάσο (67' Μαρίν), Φορτούνης, Μανθάτης (56' Σεμπά), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ