Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΑΜΟΣ
Δικάζονται για την εναντίωσή τους στις φασιστικές απόψεις

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη των Διαμαντή Γρυδάκη, τοπικού συμβούλου Μαραθοκάμπου και μέλους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και του Τάκη Διαμαντίδη, προέδρου της ΕΛΜΕ Σάμου, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με την παρέμβασή τους ενάντια σε φασιστικής έμπνευσης ομιλία.

Την υποστήριξή τους στους διωκόμενους εκφράζουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας να αποσυρθούν οι κατηγορίες και καταδικάζουν τις απόψεις και τη δράση των φασιστών - ναζιστών. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν μια σειρά ακόμα φορείς και εκπρόσωποι βρέθηκαν στα δικαστήρια χτες κατά την έναρξη της δίκης.

Η δίωξη αφορά την παρέμβαση απέναντι σε φασιστικής έμπνευσης ομιλία, που εκφωνήθηκε στις 28 Οκτώβρη 2012 από καθηγήτρια του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, στην εκκλησία του χωριού.

Τη συμπαράστασή του εκφράζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου. «Οι εκπαιδευτικοί, ως παιδαγωγοί της νέας γενιάς, και οι γονείς πρέπει, μαζί και με το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απομονώσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, να παλέψουν ενάντια στο φασισμό, να απομονώσουν τους εκφραστές του. Θέλουμε τα παιδιά μας να διαπαιδαγωγούνται με τις αξίες της εργατικής τάξης και του λαού μας, με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης και όχι της υποταγής και του μίσους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ