Πέμπτη 16 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Επιχειρηματολόγησε» για την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων

Τις ξεκάθαρες προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές, που, για λόγους υγείας, δεν θα πάρουν μέρος στην εξέταση κάποιου μαθήματος, περιέγραψε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Μπαξεβανάκης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη διάρκεια της ημερίδας για την επαγγελματική εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ετσι, παρά τα «καθησυχαστικά» λόγια που εισέπραξαν στην τελευταία τους κινητοποίηση οι μαθητές από το υπουργείο Παιδείας ότι τάχα «δεν θέλουμε να καταργήσουμε τις επαναληπτικές εξετάσεις και ψάχνουμε να βρούμε κάποια λύση», παρά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα, ο υφυπουργός έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης «επιχειρηματολογώντας» για την κατάργηση των επαναληπτικών: «Αυτές οι εξετάσεις είναι εισαγωγικές και είναι λογικό να μην υπάρχει διαδικασία επαναληπτικών εξετάσεων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους διαγωνισμούς για προσλήψεις όπου και εκεί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όποιος δεν προσέρχεται χάνει την ευκαιρία (!)», είπε ωμά ο Κ. Μπαξεβανάκης. Λες και μπορεί να διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο ένας δεκαοχτάχρονος (που π.χ. λιποθυμάει κατά τη διάρκεια της εξέτασης) το άγχος στην ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων, με έναν ενήλικα που δίνει εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, ως μια δοκιμασία ανάμεσα σε τόσες άλλες στην αναζήτησή του για εργασία...

Κατά τα άλλα, στην ίδια συνάντηση ο υφυπουργός είπε ότι «για ορισμένα προβλήματα η κατάσταση δεν επιτρέπει επίλυση» και ακολουθώντας την τακτική της κυβέρνησης «του ακούω και συζητώ ό,τι δεν έχει κόστος και δεν διαταράσσει την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής», διαμήνυσε ουσιαστικά στους εκπαιδευτικούς ότι θα συνεχιστεί η υποβάθμιση της Παιδείας, δηλαδή σχολεία χωρίς καθηγητές, μαθητές χωρίς βιβλία και υποδομές, εκπαιδευτικοί σε καθεστώς αυξανόμενης πίεσης, ανασφάλειας και ομηρείας κ.λπ.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας που δραστηριοποιείται στο ΠΑΜΕ, σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα: «Και απ' αυτήν τη συνάντηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με τον κ. Μπαξεβανάκη γίνεται φανερό πως η λύση δεν βρίσκεται μέσα από συναντήσεις του είδους αυτού, ούτε βέβαια μέσα από "στημένους" διαλόγους. Λύσεις μπορούν να κερδηθούν μόνο από ένα μαζικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό και ταξικά προσανατολισμένο σωματείο. Που θα διεκδικεί τα επιτεύγματα της προόδου των επιστημών και της τεχνολογίας να γίνονται κτήμα της κοινωνίας και όχι κέρδος για τους καπιταλιστές. Που θα αγωνίζεται για ένα ενιαίο 12χρονο, αποκλειστικά δημόσιο σχολείο θεωρίας και πράξης, που θα μορφώνει πολύπλευρα το σύνολο της νεολαίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλύπτεται η υποκρισία τους(2018-02-15 00:00:00.0)
Κατατέθηκε η τροπολογία για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις(2017-04-21 00:00:00.0)
«Δεν σταματάμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά!»(2017-03-24 00:00:00.0)
Ο αγώνας για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εξετάσεων έφερε αποτέλεσμα(2017-03-23 00:00:00.0)
Δικαιολογημένη η αγανάκτηση για τις εξετάσεις των εσπερινών σχολείων(2011-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ