Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα πάμε πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, σχολή τη σχολή

Ολόπλευρα προετοιμάζονται οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες στη Θεσσαλονίκη για την αυριανή πανεξόρμηση με το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

«Να ανοίξει πλατιά η κουβέντα για τη διέξοδο που προτείνει σήμερα η Οργάνωσή μας, για τη συσπείρωση όλο και περισσότερων νέων αλλά και ευρύτερα του λαού, γύρω από την πολιτική του ΚΚΕ». Με αυτό το στόχο, όπως τον περιγράφει ο Π. Κουρμούλης, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, από αύριο Κυριακή και κάθε μέρα για ολόκληρη την επόμενη βδομάδα, τα μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούν μαζικές εξορμήσεις με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», για να διακινήσουν το ειδικό ένθετο με τις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, σχολή τη σχολή. Στόχος να φτάσουν οι Θέσεις στη νεολαία και πλατύτερα στο λαό, να διαβαστούν και να συζητηθούν πλατιά, για να συμβάλουν να ανοίξει ο δρόμος της συσπείρωσης και του αγώνα. Η εξόρμηση για τις Θέσεις βρίσκει την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, αλλά και του ΚΚΕ, σε μια περίοδο που ταυτόχρονα δίνει τη μάχη για την επιτυχία του 27ου Φεστιβάλ (14, 15, 16 του Σεπτέμβρη), για τη συμμετοχή της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά και για την προετοιμασία και τη μαζική συμμετοχή του λαού στη μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 11 του Σεπτέμβρη με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ομως, τα μέλη της ΚΝΕ δεν κάνουν πίσω. Ρίχνονται στη μάχη. «Είμαστε έτοιμοι για τη μάχη των Θέσεων, έχοντας υπερδιπλασιάσει την παραγγελία του "Κυριακάτικου Ριζοσπάστη". Από την Κυριακή και για μια βδομάδα τα μέλη της ΚΝΕ θα εξορμούν μαζικά, καθημερινά σε χώρους εργασίας, στις γειτονιές και στα χωριά προκειμένου να φτάσουν οι Θέσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες του νομού μας», λέει ο Π. Κουρμούλης.

«Σχεδιάζουμε μαζική εξόρμηση στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ το πρωί της Κυριακής, όπου εκατοντάδες φοιτητές διαβάζουν λόγω της εξεταστικής. Και από Δευτέρα καθημερινά σχολή τη σχολή, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες, θα συνεχίσουμε το πλατύ άνοιγμα προς τη νεολαία», αναφέρει η Χ. Παπαϊωάννου, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. «Ολη η Οργάνωση είναι στο πόδι, γεγονός που σηματοδοτεί και τη σημασία που έχει για μας, οι Θέσεις για το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους αλλά και ευρύτερα, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους, στο λαό της πόλης μας», καταλήγει. Και δεν ξεχνά να αναφέρει πως και η Οργάνωση Σπουδάζουσας έχει θέσει υπερδιπλάσιο πλάνο διακίνησης σε σχέση με αυτό που αναλαμβάνει η Οργάνωση κάθε 1η Κυριακή του μήνα, όταν ο «Ρ» κυκλοφορεί με ένθετο τον «Οδηγητή», την εφημερίδα της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ