Τετάρτη 15 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Στάση εργασίας στην Αττική, 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία. Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. (λήξη της βάρδιας) και συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας. Στην υπόλοιπη χώρα οι υγειονομικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, τα σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από την ΥΠΕ της Αριστοτέλους. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο σαλόνι του νοσοκομείου. Στη Σάμο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου καλεί στην 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί στην 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας να διεκδικήσουν: Αμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων, να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη, σταθερή εργασία, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες. Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζουν εμπόδια στον αγώνα, σημειώνοντας ότι υπονόμευσαν και αυτή την απεργία, κάνοντας ό,τι μπορούσαν για να μη γίνουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στις Μονάδες Υγείας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org