Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Με προφίλ «εκλεκτού»...

Με το προφίλ του «εκλεκτού» της κοινωνίας εμφανίστηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου επανέφερε τη θέση του για την αλλαγή του καταστατικού, ζητώντας ένα «νέο πρότυπο κόμματος» ώστε ο πρόεδρος να εκλέγεται από καθολική ψηφοφορία που θα συμμετέχει όλη η βάση. Ζήτησε αυτές οι καταστατικές αλλαγές να προωθηθούν εντός του 2002 και να δεσμευτεί γι' αυτό το κόμμα.

Δικαιολογώντας τη θέση του, της προσέδωσε ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες. Υποστήριξε ότι μια τέτοια αλλαγή συνιστά εκδημοκρατισμό του κόμματος και το φέρνει κοντύτερα στο αίτημα για εκδημοκρατισμό όλης της κοινωνίας. Μάλιστα είπε ότι μια τέτοια κίνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι συμβατή με αιτήματα των καιρών, όπως το αίτημα των μαζών για «συμμετοχή», που όπως υποστήριξε είναι το βαθύτερο νόημα των διαδηλώσεων της Γένοβας κατά της παγκοσμιοποίησης... Τάχθηκε επίσης υπέρ της μετατροπής του «κοινωνικού διαλόγου» σε δεύτερη φύση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Δεν παρέλειψε να στηρίξει τη θέση του κάνοντας αναφορά και στο θέμα των ταυτοτήτων, όπου αφού διαχώρισε τη θέση του από τον αρχιεπίσκοπο, φρόντισε να χαϊδέψει τα αυτιά όσων υπέγραψαν για το δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι κινήθηκαν από μια «γνήσια αγωνία»..

Ακολουθώντας τον υπουργό στο βήμα η Μ. Φραγκιαδάκη δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την εισήγηση για τις πολιτικές θέσεις και θα ταχθεί υπέρ της συζήτησης για το καταστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ