Τετάρτη 15 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ιστορικό Διήμερο στα χνάρια του ΔΣΕ

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί το 3ο Ιστορικό Διήμερο της Οργάνωσης Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ στη Βόρεια Εύβοια, στα χνάρια του ΔΣΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου (αναχωρήσεις έχουν οριστεί από Χαλκίδα στις 8 π.μ. και από Λαμία στις 7 π.μ. Τηλέφωνο για συμμετοχές: 6976835185):

Σάββατο 18 Μάρτη

9.30 π.μ.: Επίσκεψη στο παλιό εργοστάσιο του Σκαλιστήρη, όπου θα γίνει συζήτηση για τον μεγάλο απεργιακό αγώνα των εργατών το 1976. Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί δρώμενο αφιερωμένο στο 8ωρο.

12 το μεσημέρι, Πλατεία Ιστιαίας: Πορεία στο κέντρο της Ιστιαίας, που θα περάσει από το παλιό Αστυνομικό Τμήμα που εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση του ΔΣΕ στην Εύβοια.

5.30 μ.μ.: Επίσκεψη στη Λίμνη και κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θάφτηκε ο Γιώργος Βλαχούτσικος, Πολιτικός Επίτροπος του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ.

6 μ.μ.: Οι μαθητές θα παίξουν «Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» στη Λίμνη.

8.30 μ.μ.: Συνεστίαση στον Αγιόκαμπο στην ταβέρνα του Λ. Σούρα. Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί συλλογή ανέκδοτων τραγουδιών της περιοχής από την περίοδο της ένοπλης ταξικής πάλης 1940 - 1949, που επιμελήθηκε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 19 Μάρτη

10.30 π.μ.: Πεζοπορία στο Δερβένι, στο σημείο που σκοτώθηκε ο Θύμιος Καψής («Ανάποδος»), Διοικητής του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ.

12 το μεσημέρι: Εκδήλωση τιμής στο μνημείο του «Ανάποδου». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Λιάσκος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Το Διήμερο θα κλείσει με επίσκεψη και φαγητό στο χωριό Προκόπι.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org