Σάββατο 11 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ Α.Ε.
Ανήγγειλε διακανονισμούς

Λίγες μόλις μέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλός της, Μ. Παναγιωτάκης, προανήγγειλε ουσιαστικά ότι τα ληξιοπρόθεσμα χρέη στη ΔΕΗ θα δοθούν σε «funds» για τα «περαιτέρω», και ενώ τα προβλήματα «ρευστότητας» παραμένουν μεγάλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χτες την εκ νέου δυνατότητα για διακανονισμούς οφειλών για μικρές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμες οφειλές, έως τις 5 Μάη, ως εξής:

Οφειλή έως 1.000 ευρώ μπορεί να ρυθμιστεί σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή, αλλά με άμεση καταβολή της πρώτης δόσης.

Για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ, θα πρέπει είτε να γίνει άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε 18 μηνιαίες δόσεις, ή να καταβληθεί άμεσα το 15% της συνολικής οφειλής και να ενταχθεί το υπόλοιπο σε 36μηνο διακανονισμό.

Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται όσοι είναι ενταγμένοι στο λεγόμενο «Μητρώο Ευάλωτων Πελατών» και οι αγροτικές συνδέσεις - οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικό καθεστώς ρυθμίσεων - ενώ πελάτες με οφειλή έως 500 ευρώ στα τέλη Φλεβάρη μπορούν να αιτηθούν αναστολή πληρωμής του ποσού αυτού για ένα έτος και τη χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησής τους. Γι' αυτήν την κατηγορία, αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Απρίλη.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως σχεδόν 57.000 νοικοκυριά προχώρησαν σε νέο διακανονισμό των οφειλών τους. Πρόκειται για πελάτες της επιχείρησης που είχαν ενταχθεί αρχικά στο πρόγραμμα ρύθμισης των 36 δόσεων, αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα η ρύθμισή τους να διακοπεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ