Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τη Μέρα της Γυναίκας

Συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ, σωματείων και Εργατικών Κέντρων για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Μεταξύ άλλων, τη σκυτάλη των σχετικών πρωτοβουλιών παίρνουν οι εξής φορείς:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καλούν σε εκδήλωση στις 12.30 το μεσημέρι, στο κτίριο της Διοίκησης. Στην εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει και γλέντι, οι καθαρίστριες καλούν τους φορείς που τους συμπαραστάθηκαν στον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους.

-- Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί εκδήλωση στις 18.30, στα γραφεία του (πλατεία Διάκου).

-- Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου και τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Mira Mare», «Sheraton», «Amilia Mare» και «Paradise Village» διοργανώνουν εκδήλωση στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, με θέμα «Εντατικοποίηση της δουλειάς και οι επιπτώσεις στην υγεία, τη μητρότητα, τη ζωή των γυναικών ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η συμμετοχή τους στο κίνημα».

Αύριο, Σάββατο

-- Οι Σύλλογοι της ΟΓΕ σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και 2ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», στις 6 μ.μ., στο χώρο του ξενοδοχείου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα λειτουργεί στο χώρο παιδότοπος, περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα το εργατικό και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, ομιλία με επίκεντρο τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, και θεατρική παράσταση με το έργο «Η πτώση και η άνοδος του κυρίου Γκρόσαπ», την οποία θα παρουσιάσουν τα παιδιά των Συλλόγων της ΟΓΕ και των εργαζομένων του «Athens Ledra».

-- Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας καλεί στις 19.00, στο θεατράκι του Δημαρχείου Νέας Αρτάκης, σε εκδήλωση με θέμα «Οταν τα παιδιά ρωτούν για τον πόλεμο». Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης αφήγηση του μουσικού παραμυθιού «Με τα φτερά της Ειρήνης».

-- Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων και η Ομάδα Γυναικών Σπάτων - Αρτέμιδας καλούν στις 18.00, στο 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας (Σπετσών και Θεμιστοκλέους).

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου πραγματοποιεί εκδήλωση στις 18.30, στην αίθουσα απέναντι από το Δημαρχείο. Θα προβληθεί ταινία με θέμα τους αγώνες και τα δικαιώματα των γυναικών.

-- Η Ομάδα Γυναικών Τρίπολης καλεί στις 19.00, στην «Αλέα» (πλατεία Αρεως), σε εκδήλωση με θέμα εργασία - μητρότητα - ελεύθερος χρόνος και προβολή ταινίας.

Την Κυριακή 12/3

-- Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου καλεί στις 18.00, στην αίθουσα «Ανοιξη» (Λάρνακος 16), σε εκδήλωση με θέμα τον ελεύθερο χρόνο των γυναικών.

-- Η Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αυτοαπασχολούμενες γυναίκες και ελεύθερος χρόνος - Η σημασία της "Κυριακής αργίας"», στις 7 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης (οδός Παλαιολόγου, δίπλα στο καφέ «ΣΕΠΑΡΕ»).

-- Ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην Καλαμάτα καλεί στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, σε εκδήλωση με θέμα τη μητρότητα.

-- Η Ομάδα Γυναικών Λοκρών, στις 20.00, στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης, καλεί σε προβολή της ταινίας «Δυο Ημέρες, Μία Νύχτα».

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου καλεί σε εκδήλωση, στις 19.00, στη Μηχανή τ' Αγιού (Πολύκεντρο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε κινητοποίηση στις 8 Μάρτη(28/2/2019)
Σήμερα η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας(8/3/2017)
Ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή το 12ο Συνέδριο(6/11/2016)
Εκδηλώσεις συλλόγων της ΟΓΕ(10/7/2011)
Πλούσια δραστηριότητα από την ΟΓΕ(8/3/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org