Πέμπτη 9 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταστολή σε βάρος παραγωγών από την Κρήτη

Την επίθεση που δέχτηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταδικάζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Copyright 2017 The Associated

Αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ήρθαν χτες το πρωί παραγωγοί από την Κρήτη, που διαδήλωσαν στην Αθήνα, για το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και το υψηλό κόστος παραγωγής. Η ένταση επαναλήφθηκε όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία τους με διάφορα προσχήματα. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ έγιναν και δυο συλλήψεις.

Αργότερα, η πορεία των αγροτών προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διακόπηκε από κλούβες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην πλατεία Βάθης και να ολοκληρώσουν την κινητοποίηση.

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης «που χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ενάντια στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη» καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και σημειώνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είτε με τον διάλογο, είτε με τον αυταρχισμό είναι αποφασισμένη να επιβάλει στους μικρομεσαίους αγρότες και στο λαό όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους «θεσμούς» στο πλαίσιο των μνημονίων, όπως κι αυτά που περιλαμβάνονται στην ΚΑΠ της ΕΕ.

Ουσιαστική βοήθεια στην κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση δίνουν οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια, στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ και στέκονται απέναντι στους αγώνες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Απάντηση σ' αυτήν την πολιτική μπορεί να δώσει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό κίνημα των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που δημιουργούν και οξύνουν τα αγροτικά - λαϊκά προβλήματα, το άνοιγμα του δρόμου για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, κατά των μονοπωλιακών ομίλων και προς όφελος του λαού μας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης Επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12.30 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Στέλνουμε μήνυμα: Κολίγοι στα νέα "τσιφλίκια" των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ