Πέμπτη 9 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία συνεχίστηκαν και χτες από τις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και εθνικιστικά τάγματα), με αποτέλεσμα τουλάχιστον δυο σπίτια να καταστραφούν ολοσχερώς στην πόλη Σαχάνκα. Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Πάβλο Κλίμκιν, με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, και άλλους αξιωματούχους.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Μεχντί Χασεμί, διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού στο Ιράν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να προκαλέσουν «ένταση» στον Κόλπο, μετά την πρόσφατη προσπάθεια, όπως είπε, αμερικανικού πολεμικού πλοίου στα στενά του Χορμούζ να πλησιάσει σε απόσταση 550 μέτρων ιρανικά πολεμικά ταχύπλοα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε «πύρινο κλοιό» είναι τα τελευταία 24ωρα δασικές περιοχές της Οκλαχόμα, του Κολοράντο, του Τέξας και του Κάνσας, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες για την περιοχή έχουν προκαλέσει μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και την καταστροφή εκατοντάδων εκταρίων έκτασης.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενοπλοι εισέβαλαν ανοίγοντας πυρ στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ, προκαλώντας τουλάχιστον 30 νεκρούς αλλά και 50 τραυματίες. Την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ