Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα Ερώτηση των φασιστοειδών για τον δήμο Πάτρας

Επιστολή του δημάρχου Πατρέων στον υπουργό Εσωτερικών με την οποία ξεκαθαρίζει ότι είναι σε ισχύ η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να μη διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τη δράση του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος

Eπιστολή - απάντηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, απέστειλε χτες ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, με αφορμή Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων - Πατρινό Καρναβάλι, ζητώντας διάφορα στοιχεία. Ετσι, λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε τον δήμαρχο Πατρέων για το γεγονός ότι δεν έδωσε χώρο πριν από τις εκλογές, αλλά και στοιχεία στα φασιστοειδή για τα παιδιά μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς, το υπουργείο κοινοποίησε στον δήμο νέα Ερώτηση των φασιστοειδών. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Πατρέων.

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου προς τον υπουργό Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Κε Υπουργέ,

Με το υπ' αριθ. 5985/22-2-2017 έγγραφο του Υπουργείου σας, και του υπ' αριθ. 43778/23-2-2017 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Ελλάδας μας κοινοποιήθηκε ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Προς ενημέρωσή Σας, αποστέλλουμε σχετικές ανακοινώσεις που έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και που εξέδωσαν ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι.

Οπως γνωρίζετε, όλα τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν στην περίοδο από 24-12-2002 έως 30-4-2016 και οι σχετικές ρυθμίσεις, βρίσκονται στο αρχείο του υπουργείου Οικονομικών και σε γνώση της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την Κοινωφελή Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι, οι προϋπολογισμοί και οι ισολογισμοί του είναι αναρτημένοι στη ''Διαύγεια''.

Κύριε Υπουργέ,

Εξακολουθεί να είναι εν ισχύι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να μη διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τη δράση του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Με βάση τα παραπάνω είναι στην ευθύνη σας στο πώς θα ενεργήσετε».

Θυμίζουμε πως με κοινοβουλευτική Ερώτηση, η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να χρεώσει στη Δημοτική Αρχή Πάτρας, χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, προσπαθώντας - όπως σημείωνε το Γραφείο Τύπου του Δήμου - «να θολώσουν τα νερά, κάτω από την πίεση που έχει προκαλέσει το πελώριο κύμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων και τη Δημοτική Αρχή, που υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παραχώρησε χώρο στο φασιστικό μόρφωμα, ώστε να στάξει το δηλητήριό του στις εκλογές του 2015. Είναι αποκαλυπτική η αντίληψη των ναζιστών ότι τα έσοδα του πατρινού καρναβαλιού είναι "ανυπολόγιστα", ενώ αυτό που δεν αναφέρει είναι ότι τα κέρδη πάνε στους επιχειρηματίες και στο κεφάλαιο, αντιμετωπίζοντας την πολιτιστική δραστηριότητα ως πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και εκμετάλλευσης. Ο Δήμος της Πάτρας, όχι μόνο δεν έχει έσοδα, αλλά πληρώνει για να πραγματοποιηθεί το Πατρινό Καρναβάλι.

Σαν γνήσιο ναζιστικό κόμμα, ακολουθούν και τις γκεμπελικές τους μεθόδους, δηλαδή όταν η πραγματικότητα δεν μας εξυπηρετεί τότε τόσο χειρότερο γι' αυτήν».

Σύμφωνα δε με στοιχεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, οι οφειλές - χρέη που παρέλαβε ο Οργανισμός από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ανέρχονται σε περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ, προς επαγγελματίες και επιχειρήσεις της πόλης. Με συντονισμένες ενέργειες του δήμου έγινε κατορθωτό, ένα σχετικά μεγάλο μέρος των οφειλών αυτών να ενταχθεί σε σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και αφορούσε ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ