Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Το μέλλον δε θα 'ρθεί από μονάχο του... Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!»

«Το μέλλον δε θα 'ρθεί από μονάχο του... Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!» Τα παραπάνω λόγια του ποιητή της Επανάστασης Βλ. Μαγιακόφσκι επέλεξε η ΚΝΕ ως σύνθημα των εκδηλώσεων των Φοιτητικών Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται μέσα στο Μάρτη σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, το Φοιτητικό Φεστιβάλ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αττικής γίνεται στις 16 και 17 Μάρτη. Μία βδομάδα αργότερα, στις 24 Μάρτη, θα γίνει το Φεστιβάλ της Οργάνωσης των ΤΕΙ.

Τα μέλη της ΚΝΕ στα ιδρύματα προετοιμάζουν τα Φεστιβάλ, διαδίδοντας πλατιά σε φοιτητές και σπουδαστές το κάλεσμα συμμετοχής στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Ελα κι εσύ στη συνάντηση των φοιτητών και σπουδαστών που σκεφτόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε, δε συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, αλλά οργανώνουμε τον αγώνα για το μέλλον που έχουμε ανάγκη, για το μέλλον που μας αξίζει!

Εχουμε κοινές ανησυχίες, προβλήματα και όνειρα...

  • Να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια,
  • να μάθουμε την επιστήμη μας ολοκληρωμένα,
  • να δουλέψουμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε,
  • να συμβάλουμε με την επιστήμη μας στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Δεν είναι μονόδρομος η ανεργία, η κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά, τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας.


Δεν κερδίζουμε τίποτα με τη λογική "να το ψάξουμε μόνοι μας". Είμαστε χιλιάδες που έχουμε τα ίδια προβλήματα, γιατί αυτά έχουν κοινή αιτία. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών επιβάλλουν το τσάκισμα των αναγκών μας στη μόρφωση και τη δουλειά, σε όλο το φάσμα της ζωής μας (π.χ. ψυχαγωγία, αθλητισμός κ.λπ.).

Δεν είναι λύση η "ανταγωνιστικότητα" και η "επιχειρηματικότητα" που μας μαθαίνουν ως αξίες για τις οποίες πρέπει δήθεν να παλέψουμε. Η ίδια η πραγματικότητα λέει πως ανταγωνιστικός είναι ο εργαζόμενος που κοστίζει λιγότερο και δεν έχει δικαιώματα... Οσοι δείχνουν τις περιβόητες start up ως λύση, κρύβουν ότι μόνο 1 στις 20 επιβιώνει!

Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα...

Το 2017, εκατό ολόκληρα χρόνια μετά την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία, που εγκαινίασε μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα, με πρωτόγνωρες κατακτήσεις για τους λαούς σε όλο τον κόσμο, μπαίνουν ολοένα και περισσότερα εμπόδια στη ζωή και το μέλλον μας.

Τι μπαίνει εμπόδιο όμως;

Εχει αυξηθεί η παραγωγικότητα της εργασίας, αναπτύσσονται νέοι τομείς και κλάδοι στην οικονομία, αναπτύσσεται η καινοτομία, η τεχνολογία. Αντί, όμως, να δουλεύουμε όλοι σταθερά και με καλύτερους όρους, επικρατούν η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η δουλειά με το μπλοκάκι.


Ενώ υπάρχει ορυκτός και γεωλογικός πλούτος στη χώρα που μπορεί να εξασφαλίσει τις ενεργειακές ανάγκες του λαού, με φθηνό ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τα τιμολόγια της ΔΕΗ συνέχεια ακριβαίνουν, στο χιονιά ολόκληρες περιοχές δεν είχαν ρεύμα λόγω έλλειψης ενεργειακού αποθέματος, οι φόροι στο πετρέλαιο ανεβαίνουν κάθε χρόνο, οι νέοι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν με το μπλοκάκι, ανασφάλιστοι. Την ίδια ώρα οι καπιταλιστές έχουν τζάμπα ρεύμα, ενισχύονται οι εξαγωγές Ενέργειας, η χώρα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο στη περιοχή.

Εμπόδιο σήμερα για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας είναι το κυνήγι του κέρδους, ο ανταγωνισμός.

Οι λαοί όλου του κόσμου ζούμε στο σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας, της προσφυγιάς, της εκμετάλλευσης, που γεννά τον φασισμό και τον ρατσισμό. Αυτό το σύστημα είναι ο καπιταλισμός.

Μπορεί να είμαστε νέοι, αλλά έχουμε πλέον πείρα...

Καμία κυβέρνηση σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας. Οχι γιατί είναι "ξενόδουλη" και "ανίκανη", αλλά γιατί εξασφαλίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στηρίζει και στηρίζεται από το σύστημα, για να προωθήσει τα βάρβαρα μέτρα και παράλληλα να κοροϊδέψει το λαό ότι "με μία ψήφο και μια κυβέρνηση μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα", οδηγώντας τον στην απογοήτευση και τον συμβιβασμό.

..."Nα πάρουμε μέτρα κι εμείς!"


Κόντρα στα σχέδια που μας ετοιμάζουν, οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης!

Πιο δυνατό ΚΚΕ και ΚΝΕ σημαίνει πάλη ενάντια στο σύστημα, πιο δυνατός, σταθερός αγώνας για να ζήσει ο λαός καλύτερα, να πάει μπρος η κοινωνία, για να κατακτήσουμε το μέλλον, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οργανώνουμε κίνημα ζωντανό, μαχητικό, μαζικό, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Κίνημα που θα διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων που εκφράζουν το κράτος, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.

Χτίζουμε τη δική μας συμμαχία! Οι φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων έχουμε συμφέρον να ενώσουμε τον αγώνα μας με τον εργαζόμενο λαό, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, με τους γονείς μας που παλεύουν να μας σπουδάσουν. Αλλωστε, όσοι εργαζόμαστε ήδη, ξέρουμε την κατάσταση και οι υπόλοιποι προβληματιζόμαστε από σήμερα για το πώς θα ζήσουμε αύριο.

Υπάρχει λύση... Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος!

Ο αγώνας μας είναι αναγκαίος γιατί παλεύουμε για αυτό που είναι σύγχρονο και νέο!

  • Να έχουμε δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.
  • Να μαθαίνουμε την επιστήμη μας ολοκληρωμένα, άρτια, με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που υπάρχει.
  • Να συμβάλουμε με την επιστήμη και την έρευνά μας στην ανάπτυξη της κοινωνίας και του λαού μας.

Ελα στα φοιτητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ελα να συζητήσουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.

Τα φεστιβάλ μας τα χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση.

Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.

Ελα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον:

Να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει τη ζωή μας.

Να οικοδομήσουμε τη νέα κοινωνία, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org