Τρίτη 7 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Αύριο η εκδήλωση για τον Σοστακόβιτς
Αύριο η εκδήλωση για τον Σοστακόβιτς
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση προγραμματίζουν αυτό το διάστημα Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική. Συγκεκριμένα, τέτοιες εκδηλώσεις πρόκειται να γίνουν:

  • Από την Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΝΕ, μπροστά στην επέτειο της Επανάστασης, εκδήλωση για τον μεγάλο Σοβιετικό συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς, με θέμα «Μια τιτάνια μουσική φλέβα που χτυπά στο ρυθμό της εποχής της». Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 12 μ., στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστούν τα έργα «Σουίτα για δυο πιάνα σε Φα Δίεση μινόρε, Εργο 6» και «Waltz No2».
  • Από την Τομεακή Οργάνωση Βορείου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ, το Σάββατο 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πολυκέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Νεότητας και Κουντουριώτη, πλησίον ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου), με τίτλο «1917-2017: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε». Θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό». Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.
  • Από την Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, εκδήλωση με τίτλο «1917-2017: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε». Θα παρουσιαστεί το συλλογικό έργο της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «Οκτώβρης 1917 "Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη"» από τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος του Γραφείου Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τη «Ρωμιοσύνη». Για το χώρο της εκδήλωσης πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 5.30 μ.μ., από: Πλατεία Γεννηματά (Ιλιον), Μετρό Ανθούπολης (Περιστέρι) και Πλατεία Καράβου (Μενίδι).
  • Από την Τομεακή Οργάνωση Νοτίου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ, την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Ιζόλα» στην Καλλιθέα, με τίτλο «1917-2017: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε». Θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ. Θα μιλήσει ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Από την Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στη μουσική σκηνή «Κρεμλίνο» (Καραΐσκου 119), με τίτλο «1917-2017: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε». Θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δημήτρη Βιτάλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Από την Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΝΕ, την Κυριακή 19 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων (Πλησίον ΗΣΑΠ Πετραλώνων), εκδήλωση με τίτλο «1917-2017: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε». Θα μιλήσει ο Κώστας Ρήγας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου, και θα ακολουθήσει βιντεοπροβολή.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ