Τρίτη 7 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Πτήση» για ΠΑΟΚ, μοιρασιά στη Ν. Σμύρνη

H νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 2-0 στο ντέρμπι της αγωνιστικής, που έφερε εξελίξεις στους «ερυθρόλευκους», και η ισοπαλία του Πανιωνίου με σκορ 1-1 με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην 23η αγωνιστική της Super League. Οι ισορροπίες στην πρώτη πεντάδα άλλαξαν εκ νέου: Στην κορυφή η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού - Πανιωνίου έχει πλέον μειωθεί στους 6 βαθμούς, ενώ για τις θέσεις των πλέι οφ η Ξάνθη βγήκε κερδισμένη και η ΑΕΚ έχασε έδαφος.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επικράτηση παίζοντας καλύτερα στο β' μέρος, κατά το οποίο ήταν πιο δραστήριος και κατάφερε να σκοράρει με τους Σάκχοφ (53`) και Πρίγοβιτς (60`). Παρέμεινε έτσι τρίτος, ενώ συνεχίζει να ελπίζει και για τη δεύτερη θέση. Από την άλλη στον Ολυμπιακό, που πίεσε μόνο στο πρώτο 25λεπτο, η τρίτη συνεχόμενη ήττα (για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια) επέφερε το «διαζύγιο» με τον τεχνικό Πάουλο Μπέντο, ο οποίος αντικαστάθηκε προσωρινά από τον προπονητή της β' ομάδας, Βασίλη Βούζα.

Στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΑΕΚ έμειναν σε μια ισοπαλία που δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες. Από τους μεν γηπεδούχους στέρησε την ευκαιρία για περαιτέρω μείωση της διαφοράς από την κορυφή, ενώ και η ΑΕΚ παραμένει εκτός πρώτης πεντάδας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αραούχο (38`), για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Μασούρα (58`), σε έναν αγώνα που είχε δυνατά μαρκαρίσματα και αξιόλογες φάσεις εκατέρωθεν.

Κερδισμένη στη μάχη για τις θέσεις των πλέι οφ θεωρείται η Ξάνθη, που έμεινε μόνη πέμπτη μετά το 1-0 επί του Πλατανιά και την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ.

Αλλα αποτελέσματα: ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-0, Παναθηναϊκός - Βέροια 5-0, Ατρόμητος - Ηρακλής 1-0, Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 1-2.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 51, Πανιώνιος 45, ΠΑΟΚ 43, Παναθηναϊκός 41, Ξάνθη 39, ΑΕΚ 37, Πλατανιάς 35, Ατρόμητος 35, ΠΑΣ Γιάννινα 32, Παναιτωλικός 26, Κέρκυρα 26, ΑΕΛ 21, Αστέρας Τρίπολης 20, Λεβαδειακός 17, Ηρακλής 15, Βέροια 13.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ