Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανατροπή για Ολυμπιακό, άγχος για ΠΑΟΚ

Εστω και με διαφορετικό τρόπο, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κατάφεραν χτες να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά τα παιχνίδια - ρεβάνς στα προημιτελικά. Ετσι, συμπλήρωσαν την τετράδα στην οποία είχαν ήδη εξασφαλίσει θέση οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 1949 που οι λεγόμενοι τέσσερις ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου συναντιούνται στα ημιτελικά του θεσμού. Για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί κλήρωση από την ΕΠΟ.

Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 κάνοντας σπουδαία ανατροπή μετά το 1-0 των γηπεδούχων. Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο, με μόνες αξιόλογες φάσεις τις δύο ευκαιρίες των φιλοξενουμένων (9 Ελιουνούσι, 24' Ανσαριφάρντ). Στο β' μέρος οι γηπεδούχοι με το «καλημέρα» πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη στο γκολ του Ντάουντα στο 46', με το ξεκίνημα όμως της φάσης να είναι οφσάιντ (Κιβρακίδης). Οντας με την πλάτη στον τοίχο, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε να ξυπνάνε μετά το 60' και πίεσαν περισσότερο, με τις προσπάθειές τους να καρποφορούν αρχικά στο 63' με τον Ρομαό και στο 71' με τον Φορτούνη ανοίγοντας το δρόμο για την πρόκριση. Τα νεύρα δεν έλειψαν στο υπόλοιπο του αγώνα, με τον Ντα Κόστα να αποβάλλεται με κόκκινη από πλευράς φιλοξενουμένων.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Ξάνθη με 1-0, ωστόσο χάρη στη νίκη του στα Πηγάδια με 2-1 ήταν αυτός που τελικά πανηγύρισε την πρόκριση στην τετράδα. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση (επεισόδιο Μίχελς - Κασναφέρη), παράπονα για τη διαιτησία (φωνές Ιβιτς στους διαιτητές) και λίγες φάσεις. Οι ακρίτες σκόραραν με τον Γιουνές στο 67' αγγίζοντας την ανατροπή, ωστόσο ο ΠΑΟΚ (μέτριος έως κακός σε απόδοση) αρχικά άντεξε την περαιτέρω πίεση των φιλοξενούμενων ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ισορρόπησε την κατάσταση χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Σολτάνι για την Ξάνθη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ