Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΡΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Σε άλλη μια συνεκπαίδευση με το Πολεμικό Ναυτικό

Σε άλλη μια συνεκπαίδευση με δυνάμεις του ΝΑΤΟ προχώρησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρησιακή διασύνδεση με τον ευρωατλαντικό πολεμικό βραχίονα και η βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες συνεχίζεται και επιταχύνεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, στις 27 - 28/2 διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού και Μυρτώου Πελάγους συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, SNMG2 (επιχειρεί μόνιμα στο Αιγαίο εδώ και ένα χρόνο, με πρόσχημα το Προσφυγικό) και SNMCMG2.

Η SNMCMG2 είχε βρεθεί και το Δεκέμβρη εδώ, σε αυτά τα συνεχή επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήγαινε-έλα ΝΑΤΟικών στη χώρα, όταν συμμετείχε στην ελληνική άσκηση «ΝΑΪΑΣ 16» που διοργάνωσε το ΓΕΝ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού Πελάγους και Θάλασσας Κυθήρων, με τη συμμετοχή - και τότε - και της SNMG2.

Στην τωρινή συνεκπαίδευση, από πλευράς ΠΝ συμμετείχαν το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, 2 ελικόπτερα και ένα Στοιχείο Ανορθόδοξου Πολέμου. Από πλευράς των ΝΑΤΟικών δυνάμεων συμμετείχαν η γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN, ναυαρχίδα της SNMG2, το πολωνικό ORP KONTRADMIRAL XAWERY CZERNICKI, ναυαρχίδα της SNMCMG2, το γερμανικό FGS ROTTWEIL και το ισπανικό ESPS DUERO. Η συνεκπαίδευση εστιάστηκε σε τεχνικά αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αέρος - επιφανείας, διοικητικής μέριμνας και προχωρητικών ελιγμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ