Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών

Νέα, την τρίτη κατά σειρά, κινητοποίηση με αίτημα την άμεση μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών πραγματοποίησε, χτες, στο Σύνταγμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Η Ομοσπονδία σε ψήφισμά της εξέφρασε την αντίθεσή της στην τροπολογία που ψηφίστηκε και παρατείνει την εργασιακή ομηρία των 5ετών πυροσβεστών για τρία χρόνια.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «η συγκεκριμένη τροπολογία παρατείνει την υφιστάμενη ομηρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο ξεπερνά την κοινοβουλευτική θητεία, δεν εξασφαλίζει την αυτόματη και χωρίς επιπλέον διοικητικές πράξεις (οι οποίες μάλιστα μπορεί για διάφορους λόγους να μην εκδοθούν, δημιουργώντας ίδιο ακριβώς σκηνικό με αυτό που ζούμε τώρα) μονιμοποίηση των συναδέλφων. Εντείνει την ελαστικοποίηση της σχέσης εργασίας μας, εισάγοντας επιπλέον ώρες εργασίας με μειωμένες αποδοχές (όπως ο νόμος 4345/15 ορίζει)».

Οι πενταετείς πραγματοποίησαν πορεία προς τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, όπου είχαν συνάντηση με τον γγ, Γ. Καπάκη. Στη συνέχεια πορεύτηκαν στη Βουλή, όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Να θυμίσουμε ότι η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) για τη συγκεκριμένη τροπολογία έχει σημειώσει: «Παρατείνεται η ομηρία και η αγωνία των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης που πληρούσαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης, για ακόμα 3 χρόνια. Στο χρονικό διάστημα της επόμενης 3ετίας πολλοί νόμοι θα τροποποιηθούν και πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο για όλους τους εργαζόμενους και το λαό.

Δεν καθορίζεται με σαφήνεια εάν οι πενταετείς θα εκτελούν πλήρη καθήκοντα για το σύνολο των ημερών και των ωρών της υπηρεσίας τους και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της υπερωριακής, νυχτερινής, κυριακάτικης και εξαιρέσιμων ημερών υπηρεσίας τους.

Οι συνάδελφοι 5ετούς υποχρέωσης εντάσσονται στο καθεστώς μεταθέσεων των μόνιμων πυροσβεστών και θα ξεσπιτώνονται με αποφάσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για να καλύπτουν υποτυπωδώς υπηρεσιακές ανάγκες σε όλη τη χώρα, όπως προωθείται και για το μόνιμο προσωπικό».

Σύμφωνα με την ΕΑΚΠ, «το δίκαιο αίτημα για τη μονιμοποίηση του συνόλου των 5ετών και των εποχικών συμβασιούχων συναδέλφων μας και όχι μόνο ενός μέρους αυτών, καθώς και η απόκρουση όλων των μέτρων που μας επιβάλλουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με κοινό και συνεχή αγώνα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ