Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθλια προσπάθεια συκοφάντησης του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη»

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που έγινε την Κυριακή στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Ενα άθλιο σκηνικό σε βάρος του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» προσπάθησαν να στήσουν στο διαδίκτυο διάφορες επώνυμες και ανώνυμες γραφίδες, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς ήταν και ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας Jumbo.

Ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέσυραν ένα κείμενο που είχε γράψει στις 10 Γενάρη 2012 στον «Ριζοσπάστη» ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, με αναφορές στον ιδιοκτήτη της αλυσίδας Jumbo, και χωρίς να κάνουν την παραμικρή αναφορά στην ημερομηνία που δημοσιεύτηκε, το παρουσίαζαν σαν να γράφτηκε τώρα, με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα.

Ο σχολιασμός του δημοσιεύματος σ' αυτές τις ιστοσελίδες προσπαθούσε να ταυτίσει το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» με τις απαράδεκτες δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους, περί «ταξικού δυστυχήματος», με αφορμή το γεγονός ότι το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα ήταν υπερπολυτελές και το οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo. Δηλώσεις όπως αυτή αξιοποιήθηκαν για χυδαίο αντικομμουνισμό, μεταξύ άλλων και από στελέχη της ΝΔ, όπως ο Αδ. Γεωργιάδης.

Θυμίζουμε ότι το δημοσίευμα του Νίκου Μπογιόπουλου στον «Ριζοσπάστη» στις 10/1/2012 σχολίαζε τις απόψεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία για την εμπορική εκμετάλλευση της Μακρονήσου, της Γυάρου, του Ολύμπου και της Ακρόπολης, αναπαράγοντας σημεία από συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στο τέλος του δημοσιεύματος σημειωνόταν και ο λόγος για τον οποίο γράφτηκε το κείμενο, με την υπόμνηση ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων «που έχει στήσει βιομηχανία διώξεων ανά την επικράτεια κατά του ΠΑΜΕ...», με αφορμή τις κινητοποιήσεις που γίνονταν εκείνη την περίοδο για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου στην επιχείρηση.

Στην αναπαραγωγή του κειμένου πέντε χρόνια μετά, κανένα από τα παραπάνω στοιχεία δεν διευκρινίζονται, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε βάρος του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» για ένα θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα από το μεσημέρι της περασμένη Κυριακής.

Απάντηση σ' αυτή την προσπάθεια συκοφαντίας και λάσπης έδωσε και ο Νίκος Μπογιόπουλος με κείμενό του στο διαδίκτυο, στο οποίο αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Δεν δόθηκε ποτέ η άδεια σε κανέναν να χρησιμοποιήσει και μάλιστα παραπειστικά το προ 5ετίας κείμενο (που αφορούσε στην Μακρόνησο και στην Ακρόπολη!) στα παιχνίδια εντυπώσεων με αφορμή το δυστύχημα.

Ουδεμία σχέση έχω με ενίους εξ εκείνων που μιλούν για τον "ταξικό χαρακτήρα" του δυστυχήματος, που μέσα στη γενικότερη γελοιότητά τους ανάθεμα κι αν ξέρουν τι εννοούν ή αν μπορούν έστω να παρακολουθήσουν (πολλώ μάλλον να συμμετέχουν) σε μια συζήτηση σε τέτοια βάση (...)

Ούτε ο "Ριζοσπάστης" στη μακρά ιστορία του, ούτε εγώ ως μέλος του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, έχουμε καμία σχέση με τη χυδαιότητα και τη συμπεριφορά όρνεων που βαφτίζεται ένθεν κακείθεν σαν δήθεν "αντικαπιταλισμός", αλλά ούτε και με την "αστική ευγένεια" που αναζητά κλέη ευπρέπειας πάνω στη συκοφάντηση των αντιπάλων της.

Ο επιστημονικός σοσιαλισμός και το ήθος που περιέχεται στην έννοια "ταξική πάλη" δεν έχουν καμία σχέση με την προσωποποίηση των πολιτικών διαφορών, αυτή είναι μια τακτική που αρμόζει είτε σε "Ζορό" - προβοκάτορες είτε σε αντιδραστικά φασιστοειδή.

Και σε κάθε περίπτωση η ταξική πάλη, από την πλευρά των κομμουνιστών, δεν διεξάγεται πάνω σε μνήματα παιδιών ή πάνω στον άφατο πόνο γονιών που έχασαν τα παιδιά τους. Αυτή είναι μια "πολυτέλεια" που από την γέννηση του κομμουνιστικού κινήματος την έχουμε παραχωρήσει στην ευχέρεια των διαφόρων τομαριών του απροκάλυπτου ή συγκεκαλυμμένου αντικομμουνισμού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org