Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γι' «Αυτές και Αλλες» γυναίκες με τη Νένα Βενετσάνου

Στην Αίθουσα «Παρνασσός» (πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Μετρό: Πανεπιστήμιο), στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και ώρα 8.30 μ.μ., η Νένα Βενετσάνου τραγουδά γι' «Αυτές και Αλλες» γυναίκες που συνυπάρχουν μέσα στον αιώνιο κόσμο των μύθων, της Ιστορίας, των αγώνων.

Πρόκειται για μια συναυλία που έχει στον πυρήνα της γυναικεία πρόσωπα από την αρχαία τραγωδία, πρόσωπα της ποίησης, και τραγούδια αναφοράς στο κίνημα. Σπάνια τραγούδια από το «Κουτί της Πανδώρας», τη «Νέα Γη», τις «Πόλεις του Νότου», το «Καφέ Γκρέκο», το «Αγήρων Ηχος Θεάτρου» της Νένας Βενετσάνου και ποιητριών όπως Ζωή Καρέλλη, Γαλάτεια Καζαντζάκη, Βικτωρία Θεοδώρου, Αιμιλία Δάφνη, Μυρτιώτισσα, Μαρία Πολυδούρη, Μπέττη Κομνηνού, Στέλλα Χρυσουλάκη, Σοφοκλή, Ευριπίδη κ.ά, ηχούν αλλιώς και αντιστέκονται στη νέα σκληρή εποχή. Καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσσικιάν.

Συντελεστές: Κώστας Χατζόπουλος (κιθάρα), Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικες), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Σόλης Μπαρκί (κρουστά).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ